Heta matcher i hett väder

Text: Peter Dontsov
Publicerad 26 juli 2012 7.00 Uppdaterad 26 juli 2012 7.13
Större eller mindre text

Trelleborg.
Hög musik dunkar från högtalarna och överröstas endast av ettriga visselpipor. Känslorna svallar på plan. Men ändå är alla överens om att det viktigaste är att ha roligt. Det är sommarbandyfestival vid stranden.

För första gången är Palmstadens lag för funktionshindrade med och spelar vid sommarbandyfestivalen. Det är stekhett när laget krossar Höks HI från Laholm i andra matchen på onsdagen.

Stor hjälte för hemmalaget är målvakten Mattias Christiansson, som motar flera skott från motståndarna.

– Tyvärr släpper jag in en boll men vi skapar mycket chanser framåt. Vi har en del träffar i ribban och stolpen, säger han.

Är det inte varmt med de extra vadderade målvaktskläderna?

Jo, det är riktigt svettigt. Men, man tänker inte så mycket på det nu när man spelar på hemmaplan, säger han.

Och brodern Tobias Christiansson vill inte vara sämre. Trots att han spelar back gör han hattrick i matchen. 5-1 målet är en delikatess – ett stenhårt skott från mer än halva plan där målvakten inte hinner reagera innan bollen letar sig in i nätmaskorna.

– Jag hade gjort två mål i första halvlek och ville gärna göra hattrick. Det var därför jag sköt på mål, säger han.

En som också är nöjd är tränaren Marcel Bergstrand, som tog över laget för ett och ett halvt år sedan.

– Idag har vi tio spelare med som spelar sex matcher. Normalt är vi 26 spelare i laget, säger han.

Trots att alla matcher är på skoj är det mycket känslor på plan. Misslyckanden lockar nästan fram tårar precis som lyckade grejer lockar fram glädje. Det är precis som det ska vara när det är innebandyfest ett stenkast ifrån havet.

Förra årets strandbandyfestival regnade mer eller mindre bort. Det problemet har inte arrangörerna i år. Vädret kan knappast vara bättre.

– Det är riktigt gött. Jag sitter här i solen i nio timmar. Men jag är ganska van. Jag är badmästare och livräddare när jag inte dömer innebandymatcher eller sitter som speaker. Men visst är det varmt idag. Det gäller att skydda sig, säger speakern Tojje Sildén och smörjer in axlarna i solkräm med solskyddsfaktor 20.

Bredvid honom sitter Ellinor Karlsson och hjälper till med sekretariatet. De är helnöjda med arrangemanget.

– Det är en väldigt bra organisation. Jag hoppas verkligen att den här festivalen kommer att vara kvar i Trelleborg. Det är ett grymt läge precis vid havet. Och är vädret som nu kan det inte bli bättre, säger Tojje Sildén.

Sommarbandyfestival

Sommarbandyfestivalen har under de senaste åren arrangerats av Palmstadens innebandy. Innebandyn spelas, trots namnet, utomhus på planer, som är 26 meter långa och 13 meter breda, en liten bit från stranden i närheten av Dalabadet.

Större eller mindre text15 läsare har reagerat på denna artikel

80% är glada

0% är likgiltiga

0% är nyfikna

20% är arga


Hur reagerar du på "Heta matcher i hett väder"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu