Modernt i klassisk tappning

Text: Lisa Kron
Publicerad 24 juli 2012 20.13 Uppdaterad 25 juli 2012 9.56
Större eller mindre text

Trelleborg.
Hur får man en större publik att få upp ögonen för klassisk musik? Genom att blanda in Abbas välkända melodier i mixen av Bach och Paganini. Åtminstone är det vad Siddhi John Sundt hoppas när han spelar i S:t Nicolai kyrka.

Ett 50-tal besökare har tagit sig till kyrkan när musikern Siddhi John Sundt äntrar den lilla scenen under tisdagskvällen. Med hjälp av två klassiska gitarrer, en tiosträngad och en sexsträngad, inleder han med Bach för att sedan gå över till andra klassiska verk men även blanda in egenkomponerad musik och Abba-sånger.

– Jag vill gå över genregränserna. Folk kan känna igen melodierna och blir kanske intresserade av klassisk musik när de hör dem i den tappningen, säger Siddhi John Sundt.

Valet att blanda in just Abba-melodier förklarar Sundt med att deras musik är som tidig barrock, men med mer moderna rytmer.

Större eller mindre text4 läsare har reagerat på denna artikel

75% är glada

25% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Modernt i klassisk tappning"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu