Nytt golv på väg till biblioteket

Text: Magnus Aspegren
Publicerad 19 juli 2012 12.00 Uppdaterad 20 juli 2012 10.39
Större eller mindre text

Trelleborg.
Renoveringen av biblioteket är i full gång. Hela innertaket har målats och nu pågår förberedelserna inför att lägga in en ny matta nästa vecka.

Den stora bibliotekslokalen ät helt tom. Omkring 78 000 böcker har packats ner och förvaras under renoveringen på hemlig ort. Ett tusental böcker finns under tiden att låna på museet.

Trätaket inne i biblioteket är nymålat i vitt och nu är det golvet som står i fokus för arbetet.

-Vi har rivit ut det gamla golvet och slipat ner till ren betong. Nu spacklar vi och sedan ska vi lägga på en ny platsmatta, säger Gert Valfridsson på företaget Golvinteriör.

Att lägga den nya mattan kräver en del muskelkraft. Den levereras i rullar om 25 meter som väger 180 kilo styck. Totalt behövs det 16 mattrullar för att täcka hela golvytan.

Biblioteket stängdes för renovering den 12 juni och öppnar igen i september. Förutom ny matta och nymålat tak ska rum inne i biblioteket göras om avdelningar flyttas och servicediskarna ersättas med mindre bord. Dessutom görs även en del arbeten utvändigt. Hela projektet beräknas kosta 4,2 miljoner kronor.

Större eller mindre text14 läsare har reagerat på denna artikel

64% är glada

7% är likgiltiga

14% är nyfikna

14% är arga


Hur reagerar du på "Nytt golv på väg till biblioteket"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu