Kaga med ägg favorit i Smyge

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 7 juli 2012 17.20 Uppdaterad 11 juli 2012 10.19
Större eller mindre text

Smygehuk.
Ute var det regnigt och lite bistert. Men inne i äggakageboden vid Köpmagasinet lackade svetten.

– Nej, vi fryser inte precis, konstaterade Gunnel Olsson och vände äggakagan i stekpannan.

Fram och tillbaka, upp och ner för trappan till boden, sprang Ulrika Trulsson och Ingela Hansson med äggakagor till de hungriga besökarna

– Finns det fler färdiga? hojtade Ingela Hansson och sprang upp för trappan för att hämta en till.

Ingela Nilsson från Trelleborg stod och väntade på sin. Var det värt väntan?

– Ja, det får jag hoppas. Det är första gången jag är här, sa hon.

Ingela Nilsson hade en väninna från Göteborg på besök och tillsammans med ytterligare en väninna tog hon chansen att åka ut i omgivningarna för att se vad de kunde hitta. Och då droppade de in på Skånsk mat mest av en slump.

Inne i Köpmansmagasinet pågick den sedvanliga kommersen. Korv, honung, sju sorters kakor och nybakat bröd i en enda härligt väldoftande blandning. Och när regnet började ösa ner så var det allt fler som trängde ihop sig där istället för att köa till äggakagan.

Det var som vanligt LRF som arrangerade Skånsk mat, som hade sin premiär redan 1988. Och även resten av sommaren händer det saker på Köpmansmagasinet. Fram till den 2 september är det utställning och försäljning av konsthantverk på första våningen, och på andra våningen kan man titta på utställningen Tantastygn fram till den 5 augusti.

Större eller mindre text



37 läsare har reagerat på denna artikel

76% är glada

14% är likgiltiga

5% är nyfikna

5% är arga


Hur reagerar du på "Kaga med ägg favorit i Smyge"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu