"Alltid skönt att komma hem igen"

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 5 juli 2012 7.00 Uppdaterad 5 juli 2012 11.41
Större eller mindre text

Trelleborg.
Trelleborg är en bra stad att leva i. I alla fall jämfört med vissa andra, tycker Magne Andersson.
– Om jag så hade fått bo där gratis så hade jag aldrig flyttat till Malmö, säger han.

De andra kring biljardbordet på Akka skrockar. De verkar tycka likadant. För även om Trelleborg har sina brister så är det en hygglig stad att leva i som äldre, tycker de. Men hur man upplever det är nog mycket individuellt.

– Får man bara vara frisk så är det en härlig tid att vara äldre. Jag tror det hänger mycket på det. Är man frisk så trivs man, säger Magne Andersson.

Men herrarna kring biljardbordet är ense om en sak. Utbudet på bostäder för dem som kommit upp i åren är för dåligt. Magne Andersson berättar att han bor på tredje våningen utan hiss, och någon gång måste han flytta. Men vart?

– Och om vi säljer vårt hus så kommer vi aldrig att köpa din lägenhet, säger Olle Johansson till Magne Andersson.

– För då är det vi som får problem med trapporna.

En annan sak som är besvärlig i Trelleborg är cyklisternas framfart, tycker de. Cyklisterna saknar moral. Men att det är en otrygg stad, som SCB:s medborgarundersökning gjorde sken av förra veckan, tycker de inte.

– Det är nog väldigt personligt det också, säger Magne Andersson, som liksom de andra herrarna verkar resonera enligt det gamla talesättet: "borta bra men hemma bäst".

– När man varit ute och rest så är det alltid skönt att komma hem igen. Så Trelleborg är nog en bra stad att bo i, säger Olle Johansson.

Större eller mindre text14 läsare har reagerat på denna artikel

43% är glada

29% är likgiltiga

7% är nyfikna

21% är arga


Hur reagerar du på ""Alltid skönt att komma hem igen""?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu