Mullrande möte firade tio år

Text: Martin Strandberg
Publicerad 16 juni 2012 18.02 Uppdaterad 16 juni 2012 18.03
Större eller mindre text

Trelleborg.
På lördagen rullade en mäktig, kromglänsande och hästkraftstung karavan in i Trelleborg. I tankarna fanns inte bara högoktanig bensin. Utan också ett lika laddat intresse för motorer, nostalgi och historia.

Solen glittrar i den svarta lacken, blänker i kromen. Allt tillverkat 1959. Då rullade den två ton tunga Buicken ut från fabriken i den amerikanska staden Flint som ligger nära Detroit. 47 år senare, 2006 köptes bilen av Jan Andersson.

– Jag lät skeppa över den från Amerika. Den var i ganska hyfsat skick men jag har fått byta växellåda och lager i motorn, säger han.

Tillsammans med Pia Svensson är han en av hundratals besökare på Palmträffen. I år fyller mötet för motorentusiaster tio år. Vrålåk, de flesta från 1950- och 60-talen, och med tillverkningsort på andra sidan Atlanten är uppställda i prydliga rader.

– Jag har alltid gillat amerikanska bilar och haft många genom åren. Jag tror det handlar om känslan av att äga något unikt. I alla fall är det så för mig. Men denna bilen är min sista, säger Jan Andersson

– Vi får väl se. Det har du sagt varje gång, säger Pia Svensson med ett skratt.

På Palmträffen finns också ett tävlingsmoment. Den som vill kan få sin ögonsten bedömd av ett domarteam och deltar därmed i kampen om utmärkelsen för träffens vackraste bil.

– Man vet aldrig hur det går. Men förra året kom jag faktiskt trea, säger Malin Sivhed som rattar en röd Ford Mustang årgång 1965.

För att träff, tävling och alla evenemang runt omkring ska kunna genomföras krävs stort engagemang. Det säger Pierre Isgren, en av arrangörerna.

– Vi börjar med förberedelserna i september. Det ska fixas sponsorer och ordnas tillstånd, så det är mycket jobb för en träff. Men är väldigt roligt. I år firar vi tio och räknar med minst 500 ekipage, säger han.

Större eller mindre text100 läsare har reagerat på denna artikel

79% är glada

10% är likgiltiga

1% är nyfikna

10% är arga


Hur reagerar du på "Mullrande möte firade tio år"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu