Satsningar på bad och brandstation

Text: Martin Strandberg
Publicerad 28 maj 2012 18.38 Uppdaterad 29 maj 2012 18.19
Större eller mindre text

Trelleborg/Anderslöv.
Anderslöv får sitt hett efterlängtade utomhusbad och brandstationen i Trelleborg kommer att flyttas. Det föreslår den styrande femklövern i sin budget för 2013.

Om planeringen håller kan första doppet i Anderslövs utomhusbad tas 2015. För 2013 avsätts 13,5 miljoner till badet och lika mycket för 2014. Sedan tidigare finns en donation på 7 miljoner att använda till satsningen.

- Blir det inte av nu finns risken att det dröjer ytterligare 30 år. Bassängen ger också möjlighet till rekreation och är viktigt ur ett folkhälsoperspektiv. Därför känns det väldigt bra att vi fattat beslut om detta, säger Bert Ekstrand, gruppledare för Folkpartiet.

Femklövern vill även satsa 70 miljoner, 15 miljoner 2013 och 55 miljoner 2015, på att flytta brandstationen från sin nuvarande plats i Trelleborg till nya lokaler.

- Den har legat där länge och lokalerna är slitna. Tomten är attraktiv och viktig för att kunna förtäta bebyggelsen av bostäder i Trelleborg, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Pengar till barnen
I budgetförslaget viks också 9 miljoner till bildningsnämnden. Pengarna ska gå till förskolan och till barn som är i behov av särskilt stöd.

Budgeten bestäms slutgiltigt av kommunfullmäktige.

Andra budgetförslag

1,5 miljoner viks till ökade kostnader för försörjningsstöd.
Socialnämnden får 7,5 miljoner för att täcka kostnader för bland familjhemsplaceringar.
Skattesatsen ligger kvar på 20,36 kronor.

Större eller mindre text73 läsare har reagerat på denna artikel

68% är glada

5% är likgiltiga

7% är nyfikna

19% är arga


Hur reagerar du på "Satsningar på bad och brandstation"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu