Infrastrukturministern invigde E6

Text: Lasse Bryggare
Publicerad 24 maj 2012 15.00 Uppdaterad 25 maj 2012 8.26
Större eller mindre text

Skegrie.
Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) strålade ikapp med solen när hon var med och invigde nya E 6 vid Skegrie på torsdagens eftermiddag.

– Historien tar oss med in i framtiden, sade ministern bland annat i sitt tal och syftade på fynden som gjorts vid utgrävningarna i samband med vägbygget.

Hon berörde även trafiksäkerheten som ett av de viktigaste skälen till att den nya vägen byggts ut, något som alla talare var överens om.

Det var flera av talarna som hänvisade till de unika fynden vid utgrävningarna under invigningen på den nya informationsplatsen vid Skegrie trafikplats. Bland andra Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm, som även berörde trafikflödet i sitt tal.

– E 6 mellan Vellinge och Trelleborg är en av Sveriges mest trafikerade vägar, sade han, och 20 procent är tung trafik.

De båda kommunalråden Lars-Ingvar Ljungman (M), från Vellinge och Ulf Bingsgård (M), från Trelleborg, talade också liksom regionrådet Pontus Lindberg (M).

Alla de skånska politikerna vara rörande överens om glädjen över den nya vägen, och passade också på tillfället att påpeka för infrastrukturministern att det behövs flera investeringar i vägar och järnvägar i Skåne.

Med vid invigningen var även den franske konstnären och landskapsarkitekten Bernard Lassus som skapat konstverken längs den nya vägen.

Större eller mindre text26 läsare har reagerat på denna artikel

50% är glada

23% är likgiltiga

0% är nyfikna

27% är arga


Hur reagerar du på "Infrastrukturministern invigde E6"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu