Pontare är först ut på festen

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 16 maj 2012 10.06 Uppdaterad 16 maj 2012 10.35
Större eller mindre text

Trelleborg .
Roger Pontare blir den stora attraktionen när kommunens evenemang Trelleborg till tusen drar igång på Trelleborgen den 1 juni. Sedan följer ett digert program med aktiviteter i fem dagar.

– Det blir symboliskt att starta Trelleborg till tusen på Trelleborgen. Det var ju där Trelleborg började en gång i tiden, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

När Pontare har rockat färdigt och fredagsnatten bytts till lördag sprids festen till resten av Trelleborg. Söderslättshallen, Stadsparken, Stortorget och Centralstationen är bara några av de platser där det under den knappa veckan kommer att genomföras en mängd olika aktiviteter. Det ska vara lätt för folk att hitta något man är intresserad av.

– Vi vill att folk ska röra sig mellan evenemangen. Att det finns många olika saker att göra och att de kolliderar med varandra är en attraktion i sig, säger kommunens informationschef Ingrid Wall.

Många föreningar har varit involverade i att skapa programmet, även på landsbygden där byalagen har varit aktiva för att besökarna även ska hitta ut dit. Av den anledningen blir det en särskild byadag den 3 juni med olika aktiviteter, dit besökarna skjutsas med buss.

Men trots det händer det mesta i Trelleborg. Under alla dagar blir det bland annat rundturer i hamnen, fotoutställningar, visningar av Borgquistska hattmuseet, gumminostalgi och färjenostalgi.

På lördagen är barnen och ungdomarna i fokus och då blir det bland annat hoppborg, fiskedamm och ansiktsmålning. Och så underhåller kulturskolan med sin sommarsalut. På söndagen får kommunens olika föreningar visa upp sina verksamheter, och på måndagen är det kommunens tur.

Idén med evenemanget är både att ha en fest för trelleborgarna, och att marknadsföra kommunen.

– Vi vill att trelleborgarna ska känna stolthet över sin stad och kommun, men även locka folk till Trelleborg för en dag, och förhoppningsvis mer än så, säger Ulf Bingsgård.

Stråhed och Boppers

Förutom Roger Pontare blir det en hel del musikunderhållning under Trelleborg till tusen. Bland annat:
Den 2 juni spelar lokala banden Alleygirl, Balkan Boyz och Grit Licks i Stadsparken. Efter det blir det nostalgikväll med Diamonds och Trelleborgs storband innan kvällen avslutas med disko.
Den 5 juni är Danne Stråhed gäst när Söderslätts musikkår har sommarkonsert på Stortorget. Efter det spelar AnaBela, med rötter på Balkan, i Stadsparken.
Den 6 juni äntrar The Boppers scenen i Stadsparken.
Hela programmet finns att läsa på www.trelleborgsallehanda.se

Större eller mindre text23 läsare har reagerat på denna artikel

39% är glada

13% är likgiltiga

0% är nyfikna

48% är arga


Hur reagerar du på "Pontare är först ut på festen"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu