Festlig målgång för PRO:s matlag

Text: Martin Strandberg
Publicerad 5 maj 2012 8.31 Uppdaterad 6 maj 2012 10.25
Större eller mindre text

Trelleborg .
En egenhändigt lagad buffé med lax, gorgonzolaspäckad fläskfilé, potatis och sallad. Det stod på menyn när PRO hade terminsavslutning på sin matlagningskurs.

Med fast hand rör Gert Carlsson om i grytan. Häller i lite mjölk. Den starka doften av gorgonzolaost sprider sig över köket i ABF:s lokaler. Matsalen är festligt dukad för att ta emot 60 gäster.

– Vi lagar mat till de andra matlagen i PRO så just idag är jag såskock. Men maten är egentligen inte så viktig. Det är den social biten som betyder mest, säger han och rättar till den vita kockjackan.

Har du någon favoriträtt?

– Fisk. Särskilt sjötunga Walewska. Fast det är lite väl avancerat att laga till, säger han.

I matlaget ingår också Lars Hägg, Kjell Larsson och Kjell Karlsson. De har alla deltagit i kursen under fyra terminer.

– Vi träffas tio gånger per termin. Det lika är skojligt varje gång. Och man lär sig mycket. Men så har vi ju också en bra lärare, säger Kjell Karlsson.

Kursen leds av Doris Gullstrand. Hon arbetade som frisör i 40 år innan hon axlade manteln som kursledare.

– Jag har alltid gillat att laga mat och killarna som går kursen är så trevliga. De lär sig snabbt och har blivit väldigt duktiga, säger hon.

Har du lärt dig något under kursen?

– Massor. Många rätter som vi lagat har varit nya för mig också, säger hon.

Större eller mindre text



14 läsare har reagerat på denna artikel

71% är glada

14% är likgiltiga

7% är nyfikna

7% är arga


Hur reagerar du på "Festlig målgång för PRO:s matlag"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu