Ostälskare öppnar egen butik i centrum

Text: Madeleine Gripsten
Publicerad 27 april 2012 8.13 Uppdaterad 27 april 2012 12.48
Större eller mindre text

Trelleborg .
En mötesplats som inspireras av människorna och livsstilen kring medelhavet. Det är vad Anja Magnusson hoppas på att skapa. Hon har inte drivit någon delikatessbutik tidigare, men tror att ett brinnande intresse är det viktigaste.

I en centralt belägen lokal som tidigare har hyst en godis- och glassbutik öppnar idag Fröken Sydost. Det är trelleborgaren Anja Magnusson som äger butiken. Hon beskriver sig själv som en passionerad vin- och ostälskare. Anja Magnusson har ännu inte ansökt om tillstånd för att servera vin, men hoppas på att detta ska bli möjligt i framtiden.

– Jag vill skapa en familjär medelhavskänsla, säger företagaren. Hon menar att det inte finns några bra mötesplatser i Trelleborg för personer i 30-årsåldern.

– Själv tar jag gärna ett glas vin och lite ost på kvällarna. Jag vill att den möjligheten ska finnas här för alla, säger Anja Magnusson.

Under resor till Italien, Frankrike, Schweiz och Grekland tillsammans med dåvarande sambon väcktes inspirationen och intresset för mat och vin. När hon såg att lokalen skulle bli ledig började hon fundera, och sedan växte idén om en delikatessbutik fram.

– Jag var redo att ta ett nytt kliv, säger Anja Magnusson.

Hennes favoritostar är Brie de Meaux, Manchego och San Agur.

– San Agur är faktiskt fantastisk med lite blåbärssylt, säger hon.

Anja Magnusson är ekonom och har erfarenhet av att driva företag sedan tidigare. Det senaste jobbet var som ekonomiansvarig på Svenska kyrkan. Idriz Idrizi som är ett bekant ansikte för många trelleborgare kommer stå bakom disken. Han har tidigare drivit en delikatessbutik i centrum.

– Jag lutar mig helt och hållet tillbaka på Idriz och hans kunskap i den här branschen.

Några exempel på tomma lokaler i centrum

Två tomma lokaler i Valen.

Lokal på Algatan 70-72 står tom. Diskussioner är på gång med ny hyresgäst, men inget kontrakt är skrivet än.

Lokal på Algatan 50. Här låg tidigare Elkamal AB.

Lokal på Algatan 2/Österbrogatan.

Lokal på Algatan 43. Här låg tidigare Göransson & Ask.

Lokal på Corfitz-Beck-Friisg. 11. Här låg tidigare Änglabus.


Större eller mindre text73 läsare har reagerat på denna artikel

86% är glada

3% är likgiltiga

4% är nyfikna

7% är arga


Hur reagerar du på "Ostälskare öppnar egen butik i centrum"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar Alexander Saccard  3 veckor sedan
  • Det går inte att driva nånting i Trelleborg. Hyrorna är alldeles för höga och kundflödet är alldeles för lågt. Det hade räckt med tre stora affärer i Trelleborg; en matlada där folk kan köpa karrékotletter och hushållsost i storpack, ett systembolag där folk kan köpa fredagsplattan med 7,2-or och en lågprislada där folk kan köpa billigt skit i plast för nästan ingenting. Dessa tre butiker hade täckt alla konsumentbehov trelleborgarna har.
  • avatar Christer Hallgren  3 veckor sedan
  • Gillar verkligen namnet på butiken, lycka till!
  • avatar Henrik Silfverstolpe  3 veckor sedan
  • Jag vill gärna besöka butiken, men var ligger den?
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu