Regionråd på vårdbesök

Text: Magnus Aspegren
Publicerad 25 april 2012 15.11 Uppdaterad 25 april 2012 15.13
Större eller mindre text

Trelleborg .
Politiker i den styrande femklövern i Region Skåne är ute på turné. Anledning är att Hälsovalet fyller tre år i maj.

– Vi har skickats ut för att lyssna av hur systemet tagits emot. Nu är det ändå tre år gammalt och borde ha satt sig hyggligt, sade Pia Kinhult (M), ordförande i regionstyrelsen som igår besökte Centrumkliniken.

Klinikens verksamhetschef Tommy Hansson och Björn Hassgård, enhetschef på Lyftet rehab, berättade om sina verksamheter och hur det funkar sedan hälsovalet infördes.

– Vi har problem ibland att lita på att pengar hamnar på rätt ställe, berättade Tommy Hansson.

Just ersättningssystemet till vårdcentralerna är något som politikerna kommer att se över och eventuellt justera i samband med arbetet med nästa års budget. Förutom att pengarna landar på fel ställe är systemet svårt att förstå ute i verksamheterna.

– Vi har tagit höjd i systemet för att vårdtyngden ser olika ut i olika kommuner men det är sådan vi behöver se över. Ambitionen gjorde att systemet blev krångligt. Det måste bli mer transparent, sade Pia Kinhult.

Större eller mindre text19 läsare har reagerat på denna artikel

42% är glada

5% är likgiltiga

11% är nyfikna

42% är arga


Hur reagerar du på "Regionråd på vårdbesök"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu