Två generaler på festen

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 24 april 2012 22.18 Uppdaterad 26 april 2012 11.45
Större eller mindre text

Trelleborg.
En ny ordförande och en ny festivalgeneral som ska dela ansvaret med Lasse Svensson. Det var en Palmfestival i ny kostym som presenterades på tisdagen.

– All förändring är nyttig. Men det är också viktigt att bevara statusen som festivalen har, sa nye ordföranden Ola Svensson på en pressträff innan årsmötet.

Den som ska dela generalansvaret med Lasse Svensson är Mia Melander, känd från Teater Tittin. Efter att hon meddelat festivalkommittén att hon var intresserad av en roll i festivalen kom så småningom erbjudandet om ett delat generalskap. Det var svårt att tacka nej till.

– Det ska bli fantastiskt roligt. Jag ser fram emot att vara en del av ett så här stort arrangemang och att få vara med när det händer något positivt i stan, säger Mia Melander.

I takt med att festivalen vuxit har också ansvaret på festivalgeneralen blivit tyngre. Det är en av anledningarna till att man väljer att dela upp ansvaret.

– Det är också skönt att ha ett bollplank, säger Lasse Svensson.

På tal om Teater Tittin så kommer sällskapet att uppträda på Palmfestivalens kickoff i festivaltältet torsdagen den 23 augusti.

På fredagen blir det allt enligt traditionen både lokala Jukeboxers och regionala Perikles.

– Vi vågar inte plocka bort Perikles på fredagen. Det är bra tryck den kvällen, säger Frans Hellstrand, ny sekreterare i styrelsen.

Mer dansmusik blir det på lördagen, då klassiska Wizex spelar. Förband blir lokala Feelix Coverband. För de något yngre kommer gruppen Airwipp att göra shower i parkour och freerunning som innebär att man på ett smidigt sätt och utan hjälpmedel tar sig förbi olika hinder.

Men vilken artist som blir det stora dragplåstret på lördagen i Stadsparken är inte klart.

– Det jobbar vi fortfarande på, säger Frans Hellstrand.

Jarl Svensson, som nu avgår som ordförande efter ett par decennier på posten och som startade festivalen med Alf Näslund för 37 år sedan, tycker det känns okej att stiga åt sidan.

– Det är roligt att vara ordförande men någon gång är det tid att stiga av. Det är dags för de yngre att ta vid, antingen man vill eller ej, säger han.

Startade 1976

Palmfestivalen startade som Mikaeli marknad 1976. 2005 byttes namnet till Palmfestivalen.
Genom åren har celebriteter som Ingemar Johansson, Lill-Babs, Peps Persson, Wilmer X, Timbuktu, Nazareth och Amanda Jenssen framträtt på festivalen.
Årets festival arrangeras 24-25 augusti.
Källa: palmfestivalen.se

Större eller mindre text68 läsare har reagerat på denna artikel

46% är glada

28% är likgiltiga

13% är nyfikna

13% är arga


Hur reagerar du på "Två generaler på festen"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar DogWisper  3 veckor sedan
  • Är det inte lite Nordkorea över maktskiftet?
  • avatar FransHellstrand  3 veckor sedan
  • Vi inom Palmfestivalen var naturligtvis medvetna om hur det kunde uppfattas med att ordförandeposten gick från far till son. Inte minst Ola framförde tveksamhet till att acceptera posten på grund av detta. Men vi som känner honom vet vilken drivande person han är och hur mycket idéer han har för att utveckla festivalen, så vi övertalade honom till att tacka ja till nomineringen.   Med Ola som ordförande för Palmfestivalen känner vi oss trygga i att den största folkfesten i Trelleborg kommer att utvecklas och fortleva.   Väl mött i augusti!   Frans Hellstrand Sekr Palmfestivalen
  • avatar Jonas Nilsson  3 veckor sedan
  • "– Vi vågar inte plocka bort Perikles på fredagen. Det är bra tryck den kvällen, säger Frans Hellstrand, ny sekreterare i styrelsen." Men var tog förnyelsen vägen?
  • avatar DogWisper  3 veckor sedan
  • Det går ut på att hinka ut pilsner. Hur skulle man kunna förnya det?
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu