Trelleborg varken inne eller ute

Text: Lasse Bryggare
Publicerad 28 mars 2012 14.05 Uppdaterad 29 mars 2012 10.23
Större eller mindre text

Trelleborg .
Trelleborg är varken väldigt poppis eller väldigt impopulärt hos skåningarna. Det visar en undersökning som företaget Yougov genomfört.

Yougov har intervjuat 1 000 skåningar på olika platser om vad de tycker om åtta olika städer: Lund, Helsingborg, Ystad, Malmö, Kristianstad, Trelleborg, Hässleholm och Landskrona.

Enligt undersökningen, som presenteras i Sydsvenskan, är Lund mest populärt som bostadsort bland skåningarna. Helsingborg kommer dock ganska tätt efter Lund.

16 procent av skåningarna har en ganska eller mycket positiv inställning till Trelleborg medan 41 procent har en ganska eller mycket negativ inställning. Fyra av tio säger vare sig bu eller bä om Trelleborg som bostadsort.

Malmö är ganska populärt bland många men är också en stad som många har en mycket negativ inställning till.

Mest negativa är skåningarna till Landskrona: Sju av tio har en ganska eller mycket negativ inställning till staden.


Större eller mindre text52 läsare har reagerat på denna artikel

19% är glada

42% är likgiltiga

13% är nyfikna

25% är arga


Hur reagerar du på "Trelleborg varken inne eller ute"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar Joosefin Tinglöf  3 veckor sedan
  • Illa vald rubrik; 41% negativa är ganska många!
  • avatar piga  3 veckor sedan
  • Självklart är det "ute" att ligga i bottenskrapet. I sydsvenskan står det: : Men högst tveksamma till att bo i Landskrona, Hässleholm eller Trelleborg. Vi kan tacka våra politiker att vår kommun ofta är i bottenskrapet i de flesta undersökningar, tex skola, företagande etc. Trelleborgs varumärke är kört i botten och det krävs mycket arbete och pengar för att återställa detta.
  • avatar Björn Eriksson  3 veckor sedan
  • Håller med om att det kanske är en lite för fri tolkning av undersökningen...Om 16% är positiva och 41% negativa. Undrar om artikeln "tillrättalagts" av smurfstyret i kommunhuset eller...
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu