Vill ha "varning för barn" vid förskolan Fågelsången

Text: Lasse Bryggare
Publicerad 23 mars 2012 16.30 Uppdaterad 23 mars 2012 16.30
Större eller mindre text

Trelleborg .
En trelleborgare vill ha bättre trafikmiljö vid Fågelsångens förskola i närheten av Trelleborgen. I ett medborgarförslag föreslår han sänkt fart, övergångsställe, trottoar och varningsskylt.

Det var efter ett samtal med dottern som trelleborgaren reagerade på trafiksituationen vid förskolan.

"Varför finns det inte ett övergångsställe över gan och varför kör bilarna så fort, vet de inte att jag går på förskola här?" undrade dottern.

I sitt medborgarförslag skriver trelleborgaren att han vill att hastigheten på Vapengatan sänks till 30 kilometer utanför förskolan. Han vill även ha en trottoar och ett övergångsställe vid ingången mot Vapengatan. Dessutom föreslår han att det sätts upp en varningsskylt som varnar för barn.

Som det ser ut idag är det rent trafikfarligt, menar trelleborgaren. Gången från grinden går direkt ut på gatan och inbjuder till att springa rakt ut, sikten är ofta dålig på grund av parkerade bilar och hastigheten är 50 kilometer i timmen istället för 30 som vid många andra skolor och förskolor.

Det saknas också övergångsställe och en varning för bilisterna att se upp för springande barn.

Större eller mindre text19 läsare har reagerat på denna artikel

26% är glada

21% är likgiltiga

0% är nyfikna

53% är arga


Hur reagerar du på "Vill ha "varning för barn" vid förskolan Fågelsången"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • avatar trafikverket  13 timmar sedan
  • Det hade nog varit på sin plats med ett fartgupp i Vapengatans norra ände. Som det ser ut nu används ofta t-korsningen Vapengatan-Torupsgatan som någon slags "sladdövningsplats" av bilburna sladdsugna (nu tänkte jag skriva skolungdomar, men ändrade mig för att ingen ska känna sig kränkt). Vi hade barn på den mycket trevliga förskolan på Fågelsången och man förvånade sig dagligen över bristen på ett bra ställe att lämna/hämta sina barn med bil. Då det saknas trottoar på förskolesidan, var denna sida omöjlig att använda på vintern om man inte ville släppa ut sina barn på gatan, vilket man inte ville pga tidigare nämnda sladdövningar, dålig sikt osv. När Fågelsången byggdes fanns det ett förslag från en boende på att man skulle kunna ha en bilinfart till Fågelsången från Ståstorpsgatan, för att undvika en massa biltrafik i villaområdet. Varför inte kommunen tog fasta på detta övergår åtminstone mitt förstånd. Men, det är kanske inte för sent att fixa det?  
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu