Byarådet gläds över badlöften

Text: Andreas Mårtensson
Publicerad 7 december 2011 7.00 Uppdaterad 24 oktober 2012 16.38
Större eller mindre text

Anderslöv.
Äntligen! Så uttrycker sig Trelleborgs kommuns byaråd om beskedet att ett badhus i Anderslöv ska läggas in i investeringsplanen för de närmaste åren.

I gårdagens Trelleborgs Allehanda sa kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) att ett utomhusbad i Anderslöv kommer att läggas in i kommunens investeringsbudget för åren 2013-2015.

– Det är första gången på alla dessa år som någon politiker satt ner foten och talat om specifika datum, säger Lennart Olsson, ordförande för byarådet i Trelleborgs kommun.

Glädjen är dock inte tillräcklig för att mildra besvikelsen över hur Trelleborgs kommun hanterat den gamla donationen från 1968, vars intentioner kommunen förband sig att uppfylla genom ett avtal 1980. Donationen, som i dag är värd sju miljoner kronor, syftade till att främja simkunnigheten bland skolbarnen genom ett utomhusbad i Anderslöv. Genom att låta frågan dra ut på tiden har ett utomhusbad blivit svårare att genomföra, menar Lennart Olsson.

– Vi förstår också att man inte får mycket för sju miljoner i dag, men om det här hade gjorts tidigare så hade pengarna räckt, säger han.

Att badhuset dragits i långbänk är också symptom på ett större problem, menar byarådet. Det är att den östra kommundelen i flera år blivit förbisedd till förmån för centralorten Trelleborg. Flera verksamheter i Anderslöv har inte ändamålsenliga lokaler, anser byarådet. Det handlar bland annat om barnomsorg, räddningstjänst och vårdcentral.

Om inget händer återstår kanske bara en sak. Att begära utträde ur Trelleborgs kommun. Enligt Lennart Olsson finns det invånare i östra delarna av kommunen som umgås med tankarna att begära en folkomröstning om att istället få tillhöra Skurups kommun.

– Folk undrar varför vi ska luta oss mot Trelleborgs kommun. De gör ju inget för oss på den östra sidan. Sen om en folkomröstning är ett hot eller kan bli verklighet vet jag inte, säger han.

Större eller mindre text37 läsare har reagerat på denna artikel

68% är glada

5% är likgiltiga

5% är nyfikna

22% är arga


Hur reagerar du på "Byarådet gläds över badlöften"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
  • noavatar TAN  14 timmar sedan
  • Märk väl att den ska "läggas" in i Investeringsbudgeten 2013-2015. Innebär att den mycket väl kan strykas................
  • noavatar Marcus Cato  14 timmar sedan
  • Undrar i vilken kondition badet befunnit sig i dag om etablering skett på 1980-talet.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu