Trelleborg

Anton vill förena musik med komik

Trelleborg Artikeln publicerades

För Anton Magnusson, uppvuxen i Trelleborg, är det en mission att förena musik med komik. Nu blir han en i humorgänget "Specialisterna" i P3.

"Specialisterna" blir något annorlunda i radion, när den första av fem delar sänds på söndag klockan 16. Det är ett relationsdrama som kvartetten själva beskriver som "lite som Seinfeld - fast ondskefullt".

– Det är en radio-sitcom, beskriver Anton Magnusson. Annars brukar humorprogram vara sketchbaserade, med olika karaktärer, men vi har en sammanhängande "storybåge" över hela serien och spelar bara en roll var: oss själva. Fast lite tillskruvat, så att vi egentligen blir en parodi på oss själva.

30-årige Anton Magnusson har skrivit manus ihop med Simon Gärdenfors, som också medverkar, liksom Petrina Karlsson och Maria Grudemo el Hayek.

Handlingen kretsar kring Simon som försöker få ihop det igen med sin ex-flickvän, och de andra som dels stöttar Simon, dels har sina egna projekt.

– Vi tar avstamp i våra egna personligheter, men därefter är det fria tyglar, säger Anton Magnusson. Min figur är till exempel lite rasistisk och något av en rättshaverist. Han försöker starta ett politiskt parti som vill göra det lagligt med syskonsex.

Visst finns det en risk att folk tar den fiktive "Anton Magnusson" på allvar. Det har hänt förr, under karriären som rappare i hiphopduon Dubbel Trubbel.

– Det har blivit ett och annat dödshot via facebook, säger Anton. Men människor har i regel mer humor och distans till saker än man kan tro.

Annars har det alltid varit humorn som Anton Magnusson fokuserat på, även inom musiken.

– Med "Specialisterna" försöker vi vara så roliga som möjligt, utan att tänka så mycket på vad folk ska tycka, säger han. Vissa saker kan kanske kännas för grova, men vi kan inte riktigt ta hänsyn till det. Det får bära eller brista!