Trelleborg

Ännu inget förhör med skjutne 36-åringen

Trelleborg Artikeln publicerades
36-åringen fick föras i ambulans till sjukhus efter att en polis skjutit honom i benet.
Foto:Jenny Isaksson
36-åringen fick föras i ambulans till sjukhus efter att en polis skjutit honom i benet.

Den 36-årige man som blev skjuten i benet av en polis i centrala Trelleborg på tisdagen vårdas fortfarande på sjukhus. Polisen har ännu inte kunnat genomföra något längre förhör med honom.

Det var vid 11-tiden på tisdagsförmiddagen som den nu misstänkte 36-åringen ska ha kommit in på pizzeria Viking i Trelleborg. Exakt vad som hände därinne har åklagaren ingen tydlig bild av. Än så länge har man varken kunnat förhöra den anställde på pizzerian eller den misstänkte.

– Han vill ha en försvarare vid förhören och det ska vi ordna under dagen, uppger kammaråklagare Emma Adolfsson som fick ärendet på sitt bord under onsdagsmorgonen.

Hon kan i nuläget inte svara på om mannen dömts för brott tidigare eller inte. Då han saknar fast bostadsadress vet hon inte heller var han är hemmahörande.

Den anställde som befann sig inne på pizzerian när 36-åringen löpte amok och vandaliserade restaurangen har inte heller kunnat förhöras mer än som hastigast.

– Målsäganden behöver höras om och då behövs också tolk, säger Emma Adolfsson.

Mannen uppgavs ha varit knivbeväpnad när han lämnade pizzerian. Emma Adolfsson kan inte svara på vilken typ av kniv han hade.

– Det var någon form av större kniv, mer kan jag inte säga.

Efter att mannen hade lämnat pizzerian sprang han över Stortorget och vidare mot Stadsparken där en förföljande polispatrull fick stopp på honom efter att han skjutits i benet.

– Det finns flera vittnesförhör. Något eller några har gjorts i samband med händelserna på pizzerian och några med vittnen som efteråt sett åt vilket håll mannen rörde sig, säger Emma Adolfsson.

Har han hotat andra personer efter händelserna på pizzerian?

– Det är inget som är aktuellt i nuläget. Och det finns inga sådana misstankar i fallet, säger Emma Adolfsson.

De brott som 36-åringen är misstänkt för är förutom rån även skadegörelse och ringa narkotikabrott. Han uppges bara ha fått med sig en mindre summa pengar från pizzerian.