Trelleborg

87-årig man kan dömas till fängelse för mordet på sin sambo

Klagstorp Artikeln publicerades
Polisens kriminaltekniker på plats efter mordet utanför mannens bostad i Klagstorp.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker på plats efter mordet utanför mannens bostad i Klagstorp.

Den 87-årige man som misstänks för mordet på sin sambo i Klagstorp i oktober förra året kan dömas till fängelse. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen som lämnats in till Ystads tingsrätt.

Tidningen Kvällsposten skriver att läkarutlåtandet från Rättsmedicinalverket säger att 87-åringen förstod vad han gjorde och därför kan dömas till fängelse om han fälls. Mannen har erkänt att han mördade sin två år yngre sambo.

Vid en första mindre så kallad paragraf 7-undersökning var slutsatsen att mannen troligen led av en allvarlig psyskisk störning både vid mordet och vid undersökningstillfället. Den nya mer omfattande undersökningen pekar åt andra hållet. Mannen är så frisk att rätten vid en fällande kan döma honom till fängelse.

Kvinnan hittades mördad i parets hem i Klagstorp den 18 oktober förra året. Hur mordet gick till har polis och åklagare hittills varit förtegna om.

– Han erkänner och lämnade en förklaring till vad som har hänt. Men jag kan inte berätta om den, har mannens advokat Anders Refthammar tidigare sagt till Trelleborgs Allehanda. Han kallade då händelsen ”djupt tragisk”.

Mannen sitter häktad sedan den 20 oktober i väntan på åtal och rättegång. Han och kvinnan har tidigare varit gifta, men levde nu som sambor.