Trelleborg

25 år på udden firas med favoriter

Trelleborg Artikeln publicerades

Från en improviserad föreställning i tält till en show inne i Köpmansmagasinet. Nu firar Piggsvinsteatern sitt 25:e år i Smygehuk med ett potpurri.

SMYGEHUK. Den enda som varit med ända från början är Magnus Christmar. Men när det blir dags att fira jubileet är han inte med.

– Han har missat en föreställning på alla år. Han skulle vara med i år också, men han blev tvungen att åka till Norge och jobba, säger Michael Petersson.

Istället hoppar Håkan Carlsson in. Övriga medlemmar i årets ensemble är Sanna Stafström, Jonatan Gunnarsson, Kamilla Ek och Ulrika Christmar-Stafström. Igår hade gänget premiär för sina Smygekvällar. Kommande fem onsdagskvällar bjuder de på ett hopplock av allt revysällskapet gjort de senaste 25 åren.

– Det blir väldigt varierat, med både snabba och lugna låtar, berättar Ulrika Christmar-Stafström.

Hennes egen favorit är sången om Karna som köper grisen i säcken. Sist den dök upp på en Smygekväll var 1994.

– Det var långt innan Galenskaparna och After Shave gjorde sin version. Den är så skånsk att vi inte förstår alla ord, säger hon.

Under våren har det blivit många tillbakablickar. De har bland annat tittat på videoinspelningar av nästan alla 24 shower som genomgått en ordentlig utveckling. Från början var det mycket improvisation och nya gästartister varje föreställning. Då höll de till i ett tält utanför magasinet. Efterhand utvecklades konceptet till temakvällar och på 90-talet blev det ett nytt tema varje år. Om de blir kvar på udden i 25 år till är inte säkert.

– Det kan vi inte lova, säger Ulrika Christmar-Stafström.