Trelleborg

150 scrappare kom till Parken

Trelleborg Artikeln publicerades
Intresset för papper, form och färg fick 150 personer att ta sig till Parken i Trelleborg under helgen. Sinikka Ekberg gör julklappskort.
Foto:Sofia Bergström
Intresset för papper, form och färg fick 150 personer att ta sig till Parken i Trelleborg under helgen. Sinikka Ekberg gör julklappskort.

Att pyssla i papper, så kallad scrapbooking, lockar folk att resa långt för att träffas. I helgen arrangerades en stor träff i Rotundan.

– Man får både pyssla och träffas, båda bitarna är lika viktiga. Man längtar alltid efter nästa gång. Det är så kul att komma hit, fast man kommer ju vara trött sen när man ska hem igen, säger Jenny Jeppsson.

Hon har åkt från Göteborg för att scrappa i Parken. 150 personer hade sökt sig till Rotundan i helgen. De kom från hela Sverige men även från Danmark och Tyskland.

Bakom arrangemanget står butiken Gummiapan i Trelleborg.

– Vi har fått hit tre andra butiker också. Intresset för scrapbooking har inte minskat. Men många butiker har lagt ner eftersom folk köper på nätet, säger Jeanette Nilsson från Gummiapa.

Sinikka Ekberg, som har rest från Svenljunga, menar att näthandeln och att handla från butik inte behöver utesluta varandra.

– Båda behövs. Man måste komma in i butikerna och känna på saker också. Jag vill inte handla allt från nätet där man inte riktigt vet vad man får, säger hon.

Hon sitter på Rotundans scen och gör kort att fästa på julklappar. Gång på gång bryter hon och hennes vänner ut i gapskratt.

– Det är roligt att scrappa tillsammans. Hemma har jag ett stort rum där vi är flera som träffas regelbundet, säger hon.