TFF

Westerberg till IFK Göteborg

TFF Artikeln publicerades

TA-sporten erfar, att den förre TFF-tränaren, Alf Westerberg, i dagarna kommer att skriva på ett treårskontrakt med IFK Göteborg som ansvarig tipselittränare.

Tanken är att Alf Westerberg också ska vara den direkta länken mellan just tipselitgruppen och A-lagstränaren Mikael Stahre.

Alf Westerberg har stor erfarenhet av just tipselitlagsutveckling och som sådan verkade han under Tom Prahl, när denne var A-lagstränare i MFF och inför anställningen som började i december 2002, sa Alf Westerberg så här:

”Visst är det viktigt med lagets resultat och tabellplacering men det är ännu viktigare att vi fostrar talanger som kan ta steget upp i A-laget. Jag tror att med min erfarenhet som A-lagstränare i olika föreningar, vet jag vad som krävs av killarna och för att de skall kunna ta just steget upp.”

Sedan 2002 eller egentligen sedan 2007, när han slutade sitt uppdrag i MFF, har Alf Westerberg dessutom utökat erfarenheten som seniortränare och han assisterade Tom Prahl, tillbaka i TFF, under åren 2008–2011. Därefter blev han huvudtränare i TFF innan han blev sjuksriven i våras.

TA-sporten har sökt Alf Westerberg och ordförande Per-Anders Abrahamsson utan att lyckas.

Stämmer uppgifterna innebär det samtidigt att TFF blir av med den lön som Alf Westerberg uppbär enligt hans avslutande kontraktsår med klubben.