TFF

Två anfallare aktuella för TFF

TFF Artikeln publicerades

Fyra provspelare får visa upp sig när TFF ikväll träningsspelar mot FC Höllviken. Två av dem, amerikanen Aaron Wheeler och Imenger Barnabas från Nigeria, har imponerat på TFF-tränaren Anders Grimberg.

Som TA-sporten berättat tidigare provar TFF spelare för fullt för tillfället.

I mitten på förra veckan anslöt fyra provspelare, och i lördags anlände även amerikanen Aaron Wheeler. Han är en 24-årig anfallare som tillhör finska FC KooTeePee.

– Han har gjort ett gott intryck. Han är lång och stark i luften men har även ett bra huvudspel tekniskt sett. Han har bra teknik i övrigt också, bra med båda fötterna, säger TFF-tränaren Anders Grimberg om den 196 centimeter långe amerikanen.

Wheelers kontrakt med KooTeePee, som han värvades av i våras, går ut efter säsongen.

– Han ska åka tillbaka till Finland på onsdag för han ska spela match med dem redan på torsdag. Sedan får vi se vad som händer, om han är tillräckligt intressant, säger Anders Grimberg.

Aaron Wheeler har gjort två mål på tolv matcher denna säsong för KooTeePee, som spelar i den näst högsta serien i Finland.

Han spelar från start i träningsmatchen mot FC Höllviken ikväll.

Det gör även tre av de andra provspelarna som kom i förra veckan, mittfältarna Abdoulie Jatta och Baboucarr Jammeh från Gambia och anfallaren Imenger Barnabas från Nigeria.

22-årige Barnabas, med två A-landskamper på meritlistan, har också imponerat på Grimberg.

– Det ska bli intressant att se honom i matchen, även om den inte blir avgörande för honom. Vi ska diskutera så får vi se vad som händer, säger Grimberg om hur länge kontraktslöse Barnabas stannar i Trelleborg.

Däremot kommer 19-åringarna från Gambia, Jatta och Jammeh, inte att träna med TFF mer efter matchen mot Höllviken.

– Det är två lovande spelare men just nu ser vi inte dem som färdiga A-lagsspelare. Vi ska däremot ha koll på dem i framtiden, säger Grimberg om duon som kommer från Malmöbon Sven Sjunnessons akademi i Gambia.

De fyra provspelarna kommer att spela första halvlek ikväll.

Dansken Morten Nielsen, som också kom till Trelleborg i onsdags, har däremot redan åkt hem.

– Morten var inte den typen vi förväntat oss, säger Grimberg.