TFF

Thylanders karriär över?

TFF Artikeln publicerades

TFF förlorade för första gången i år på Vångavallen. Samtidigt tvingades Tom Prahl att se Mattias Thylander sjunka ihop med en befarad korsbandsskada.

TRELLEBORG. Det som inte fick hända hände. En dryg halvtimme in i matchen mot Örebro fick TFF-tränaren Tom Prahl bevittna en axelduell mellan Mattias Thylander och Örebros Kim Olsen. Utan någon direkt ojusthet från danske Olsen låg Mattias Thylander kvar och vred sig. 34-åringen reste sig och försökte löpa längs långsidan ett tag, men det var lönlöst. Thylander kunde inte fortsätta.

– Man har gjort en okulär undersökning på mig, till 95 procent står det klart att främre korsbandet är av, konstaterade en lite uppgiven Thylander som trots allt försökte vara vid gott mod.

På tisdagen ska han magnetröntgas. Men allt pekar mot att en lång fotbollskarriär är över – i så fall alldeles för tidigt enligt Thylander själv.

– Det tar förmodligen ett år att komma tillbaka och man vet ju att rehabträning inte är speciellt kul. Det är ju inte så här man vill att det ska sluta, man vill själv kunna bestämma när man lägger av.

Thylander startade sin första match på tre månader. Och han gjorde det bra. Tillsammans med Kristian Haynes fördelade han boll som om han inte hade gjort annat på hela sommaren.

– Det kändes jättebra, jag var pigg och hade bra fart i benen. Men det som grämer mig mest är att vi förlorade matchen. Och att det var min pissepasssning som ställde till det.

Situationen Thylander pratade om var den precis innan Örebros Roni Porokara stänkte in vinstmålet efter 21 minuter. I en duell utanför TFF:s målområde försökte Thylander spela till en lagkamrat, men kom snett in och bollen hamnade i stället hos Porokara som drog till.

TFF-tränaren Tom Prahl var minst sagt besviken.

– Vi var värda en poäng. Vi försöker och har väldigt mycket chanser, men vi är för oskickliga i dag. Det är surt som satan att falla på ett så enkelt mål som vi själva spelar fram till.

TFF-tränarens analys var helt rätt. Hemmalaget dominerade första halvlek kraftfullt, egentligen var det bara mer precisa avslut från anfallaren Fredrik Jensen som saknades.

I andra halvlek tog ett allt starkare Örebro över, i takt med att Tom Prahl tvingades till oplanerade byten. Bland annat fick både Joakim Sjöhage och Jonathan Asp komma in tidigt i matchen. Sjöhage ersatte Thylander, medan Asp gick in för Max Fuxberg som fick en svår bristning i slutet på första halvlek och nu beräknas vara borta i minst en och en halv månad.

– Vi gör det bra efter de förutsättningar som finns, tyckte ändå Tom Prahl.

Med Mattias Thylanders befarade korsbandsskada och Max Fuxbergs allvarliga bristning i låret utökas TFF:s skadelista till hela elva man.

Tom Prahl har aldrig upplevt något liknande. Och några svar från den tillsatta analysgruppen ledd av klubbläkaren Peter Malmgren har han inte fått.

– Osedvanligt att få så allvarliga skador hela tiden. Hur ska man kunna utreda detta? Det är helt osannolikt, sa han.

Förlusten mot Örebro var TFF:s första för året hemma på Vångavallen och den andra raka sedan allsvenskan startade upp igen. Nu väntar nästa utmaning. Att ta poäng på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg.– Vi kan inte tycka synd om oss själva, så här är det, sa Tom Prahl.

Mot IFK Göteborg ser han i alla fall ut att få tillbaka Paulino och den under gårdagen avstängde Magnus Andersson.