TFF

TFF överkörda av Värnamo

TFF Artikeln publicerades

TFF förlorade den viktiga bortamatchen mot Värnamo med 0–3 (0–2).

Årets viktigaste match. Då blev TFF överkörda av jumbon Värnamo med 3–0 (2–0).

– Det här kändes faktiskt pinsamt, sa mittfältaren Kristian Haynes efter utspelningen.

Äventyrslandet High Chaparral ligger nära Finnvedsvallen. Kanske var det därför det var rena vilda västern-försvaret i början. TFF var inte alls med från start.

Hemmalaget var betydligt mer taggade och rullade bollen kvickt och lät TFF jaga den. Matchklockan stod bara på tre minuter och åtta sekunder när Muhammad Abdulrahman, lånet från Elfsborg, öppnade målskyttet. Han fick en boll i djupet, vände bort Yousef Fakhro framför mål, Viktor Noring kom aldrig ut och anfallaren rullade in 1–0.

Redan i den 18:e minuten gjorde Värnamo 2–0. TFF var inte alls med när Joel Löw tog en frispark utanför straffområdet snabbt och Jonathan Ring sköt ostörd i straffområdet in bollen högt.

– Vi har släppt in alldeles för många mål tidigt i matcherna. Vi tänker på det men ändå blir det inte bättre. Vi kanske inte ska tänka på det, sa mittbacken Johan Nilsson Guiomar.

– Det kändes inte som att vi är beredda på att de skulle vara på hugget. Vi är för bekväma i början, sa Kristian Haynes.

– Vi gör enkla misstag, vi jobbar inte ens hem. Frisparken är alldeles för enkel, så enkelt ska vi inte släppa in mål, fortsatte han.

Värnamo kunde, eller borde, lett med fler mål i paus.

– Ingen av oss var med från början även om det var en lika viktig match för oss som för dem. Jag vet inte vad det beror på, sa Johan Nilsson Guiomar.

– Ibland är det tyst i omklädningsrummet inför viktiga matcher, och det kan vara ett bra tecken. Men idag var oroväckande lojt från början, sa Kristian Haynes.

TFF spelade upp sig i andra halvlek och skapade en del halvchanser. Det bästa läget fick Johan Nilsson Guiomar som sköt ett skott efter en hörna men Värnamos mittfältare Martin Claesson räddade skottet på mållinjen.

– Värnamo behöver inte ens jobba för att hålla nollan idag. Det tekniska är inte riktigt på plats idag och då får vi det svårt när vi inte tar den fysiska kampen, sa Haynes.

I 70:e minuten ringde det bakom Viktor Noring igen. Martin Claesson sköt ett skott från distans, Noring släppte retur och Jonathan Ring rundade målvakten och gjorde sitt andra mål för kvällen.

Värnamo var klart förtjänta av segern och TFF har en del att jobba på.

– Efter deras 2–0-mål är vi med i matchen men ändå inte. Skillnaden är den sista tredjedelen, där är de mycket vassare, sa TFF:s tränare Anders Grimberg.

Nu verkar säsongen handla om att rädda en kvalplats och undvika direkt nedflyttningsplats. Hemmamatchen på söndag mot Assyriska blir viktig. Om det inte blir tre poäng där riskerar laget att fastna under kvalstrecket.

– Vi ledare försöker entusiasmera spelarna, och vi tror att de inser allvaret. Men ser man på första halvleken idag verkar det inte så. Vi behöver mer pondus på plan. Vi blir för stillastående, tar inga obekväma löpningar och går inte in i duellerna, sa en besviken Anders Grimberg.

Oroväckande var också att tre spelare fick skadekänningar igår. Dennis Melander fick gå ut i paus efter att ha fått känningar i baklåret. Yousef Fakhro gick ut med kvarten kvar för känningar i ljumsken. Och Ibrahim Koroma fick en smäll på foten som han även skadade mot Varberg i onsdags och hoppade ut sista minuterna. TFF behöver alla spelare friska för att vända trenden.