TFF

TFF illa ute i botten

TFF Artikeln publicerades

TFF spelade 1–1 (0–1) mot Örebro på Vångavallen. TFF-målet nickades in av Peter Abelsson på 30 sekunders övertid men det är väl sällan man sett en så pass slokörad poängräddande målskytt. Abelsson hade precis som alla andra i och kring laget hoppats på tre poäng.

ÖSK-tränaren; Sixten Boström, pratade om Peter Abelssons huvudspel som ”bäst i Sverige” under presskonferensen.

– Tidigare kanske men nu vet jag inte och nickmålet idag var väl inte så märkvärdigt. Det var ett jättefint inlägg av Wihlborg (Andreas) och jag behövde inte slänga mig så värst mycket utan kunde ganska enkelt nicka in bollen, säger Peter Abelsson.

Det var första målet för säsongen men annars handlar det om ett par-tre mål per säsong för TFF-spelaren – som ju dock fick stora delar av vårsäsongen spolierad på grund av en höftskada som han opererades för under vinteruppehållet.

Med fyra matcher kvar inför Örebromatchen kunde ingen undgå jämförelsen med fjoråret, där TFF avslutade med fyra raka segrar.

– Vi pratade faktiskt om fjorårets avslutning inför matchen och hur en enkel seger kan leda till en ketchupeffekt. Plötsligt händer bara något och så rullar det på. Nu blev det ju inte så och vi var på jakt efter tre poäng – precis som mot Gais och det vill sig bara inte, trots att vi visat mycket vilja och energi, säger Abelsson.

Du skulle kanske spelat längst fram från matchstarten?

– Nej, nej och det handlade ju om chansspel för vår del och jag fick besked att gå upp när det väl återstod cirka tio minuter. Vi hade ju tidigare kommit fram i många fina inlägg men där Jensen (Fredrik) var vårt enda hot.

Peter Abelsson är också inne på att matchen inte blev som man tänkt från början i och med att Örebro kunde göra 0–1 redan i ett tidigt skede på en halvdan kontring – ja, då fick också TFF-arna det mentalt svårt.

Målet kom redan efter 5.28, av Emil Berger.

– Vi var ju helt inställda på full fart från början men efter det tidiga målet blev vi lite ställda och samtidigt som ju ÖSK ställde sig väldigt lågt, fick vi svårt att komma till lägen.

Andreas Wihlborg ersatte skadade Joakim Nilsson direkt efter pausen och Wihlborg stod för ett fint inhopp.

– Vi har 59–41 i bollinnehav och spelar i princip mot ett mål i 87 minuter men ändå är det jämnt när det gäller målchanserna. Vi är alldeles för trubbiga och det är vår oförmåga som gör att vi inte tar tre poäng, säger Tom Prahl.

TFF-tränaren lyfte fram en situation, där han menade att Wihlborg drogs ned i straffområdet och så här säger den inblandade TFF-spelaren:

– Jag kände att jag blev hakad på något sätt men jag tänkte inte själv direkt att det skulle vara straff men det är svårt när allt händer snabbt, jag vet inte.

Oavsett vem som gjorde enda TFF-målet och framspelningen till detta; den i särklass bäste TFF-spelaren gick att finna i Erdin Demir på vänsterbackplatsen.

Det är många matcher i höst, där U21-landslagsspelaren varit bäste TFF-are och han verkar springa hur mycket som helst i matcherna.

– Helt allmänt känns det tungt för lagets skull men för egen del är jag nöjd men riktigt nöjd hade jag bara varit om vi tagit tre poäng.

När det gäller ÖSK-målet och som från läktarhåll väl inte såg helt otagbart ut, har Viktor Noring följande att säga:

– Jag ser bollen sent. Spelaren som skjuter driver inåt mitten och vår spelare springer bredvid och sedan kommer skottet liksom i skuggan och ända intill högra stolpen hinner jag bara inte ned, säger Noring.

– Kanske poängen kan bli värd någonting men vi skulle vunnit och större under har väl skett men vi måste ta poäng i de matcher som återstår, säger TFF-tränaren Tom Prahl.