TFF

TFF har vaknat till liv

TFF Artikeln publicerades

När det behövdes som mest vaknade TFF till liv. 3–0 (2–0) borta mot Landskrona Bois och laget har kopplat grepp om kvalplatsen.

– Jag behöver inte förklara hur väl vi behövde den här segern, säger TFF:s tränare Anders Grimberg med ett leende när han börjar tala på presskonferensen.

TFF-lägret känner glädje igen. Efter fyra raka förluster och två bedrövliga insatser i de två senaste matcherna mot Umeå (1–5) och BP (0–4) hittade TFF tillbaka till vinnarspåret. Helt plötsligt.

– Det är svårt att förklara varför. Men det var länge sedan vi hade nästa alla tillgängliga. Vi hade en riktigt bra trupp att tillgå idag. Sedan fick vi en lyckad start, det var viktigt, förklarar Anders Grimberg.

Bollen låg i hemmamålet redan efter tre minuter och sju sekunder. Magnus Andersson stack in bollen centralt till Thiago som tog emot vände och med en hederlig tåfjutt gav han TFF ledningen.

Men det var vilda protester bland hemmaspelarna och publiken. De ansåg att brassen tog med sig bollen med armen och det såg faktiskt misstänkt ut från läktarplats.

– Jag fick bollen på bröstet och lite på axeln, säger Thiago som gjorde en armrörelse i momentet när han tog med sig bollen.

Annars hade det varit typiskt att domaren skulle blåst av målet. Men denna kväll var ingen typisk TFF-kväll anno 2012. Denna kväll hade laget marginalerna med sig.

– Vi fick självförtroende efter det tidiga målet och kunde få kontroll på matchen, säger Thiago.

TFF hade mycket boll i första halvlek och samtidigt bra kontroll på Landskrona. Zoran Jovanovic var nära att öka på till 2–0 när han fem minuter före halvtidsvilan blev helt fri med Bois målvakt Ivo Vazgec, sedan Fredrik Jensen skarvat fram honom, men han sköt rakt på målvakten.

Mer kyla visade istället Kristian Haynes minuten efter. När TFF fick frispark några meter utanför straffområdet steg mittfältsgeneralen fram och lyfte bollen över muren och Vazgec kunde se bollen glida in i nätet.

– Vi tjatar mycket om att vi måste ha alla friska men den här segern bevisar att det är så. Vi är ett bra lag när alla är med, säger Haynes.

I andra halvlek spelade TFF ut matchen med stort självförtroende. Fredrik Jensen satte spiken i kistan i den 65:e minuten när han fick avsluta ett mönsteranfall där TFF manövrerade sig fram med passningar. Thiago kunde spela fram Jensen som fick öppet mål.

Nu har TFF kopplat grepp om kvalplatsen.

– Det närmar sig slutet och chanserna blir mindre ju närmare slutet du är. Kanske har vi känt det allihopa. Nu ska vi ha samma goa krigarinställning i de sista matcherna, säger Kristian Haynes.

Lyckad comeback fick också Fredrik Fritz Persson som gjorde sin första match i superettan sedan 16 maj.

– Det här var fruktansvärt skönt, säger målvakten.

Redan i den andra minuten fick han göra sitt första ingripande när han sprang utanför straffområdet och sköt bort bollen.

– Jag var riktigt nervös i början av matchen, men fick en bra start så jag kom in i matchen direkt.

Han personifierade den glädje som fanns i TFF:s omklädningsrum efter matchen.

– Alla kämpar och sliter, det är inspirerande och det blir en kedjereaktion och det lyfter en, säger Fredrik Persson.