TFF har superettan i sikte efter 3–1-seger mot Torslanda.
Nyheter • Publicerad 22 september 2013
TFF jublar efter att Linus Olsson gjort 1-0 redan efter 69 sekunder.
TFF jublar efter att Linus Olsson gjort 1-0 redan efter 69 sekunder.Foto:

TFF tog chansen. Efter att både Husqvarna och Sylvia förlorat på lördagen hade TFF möjlighet att förbättra sin position i toppen. Det gjorde trelleborgarna. 3–1 (1–0) hemma mot Torslanda.

Det tog bara 69 sekunder innan Linus Olsson stötte in ett högerinlägg från Ali Jasim. TFF var överlägsna första halvtimmen då laget förutom målet hade två stolpskott, Jonathan Asp och Daniel Jovanovic, och skapade sex hörnor och flera farligheter.

Men fler mål blev det inte. och varje gång TFF tappade bollen ställde Torslanda om och hotade. Lite typiskt blev det därför 1–1 efter en timmes spel när Arvin Shojaee tilläts skjuta in bollen från nära håll efter just en omställning.

Då var det nerv i matchen. Men i den 65:e minuten gjorde Linus Olsson 2–1 när han kastade sig fram och nickade in bollen efter att målvakten David Stenman lämnat retur på ett skott från Daniel Jovanovic.

– Riktigt gott. Det behövdes i det läget, säger tvåmålsskytten.

Efter det kunde TFF spela ut. Zoran Jovanovic avgjorde matchen i 72:a minuten när han sköt in 3–1 från straffområdeslinjen.

– Det kändes som om vi kunde vinna med 5–1 efter att vi gjort 2–1.

TFF tog sig nu förbi Sylvia och är just nu trea. En poäng efter Oddevold på kvalplatsen och tre poäng efter serieledaren Husqvarna. Men då spelar Oddevold först imorgon. Fem omgångar återstår sedan i division ett södra.