TFF

TFF förnedrat i Umeå

TFF Artikeln publicerades

TFF är nu i ett prekärt läge. Laget förlorade den viktiga bortamatchen mot jumbon Umeå med hela 1–5 (0–2).

Det såg lovande ut till en början. Men den viktiga bottendrabbningen mot Umeå FC slutade med en pinsam storförlust för Trelleborgs FF.

– Vi borde skämmas, suckade Ibrahim Koroma efter slutsignalen.

Det fanns ingenting att skylla på för Trelleborgsspelarna när de lämnat T3 Arenas konstgräs efter 1-5-förlusten mot bottenrivalerna Umeå FC på torsdagskvällen. Ingen av spelarna gjorde därför något försök att hitta ursäkter.

– Vi följer samma mönster som under hela säsongen, muttrade en dyster Ibrahim Koroma. Vi släpper in för enkla mål bakåt och det är därför vi ligger där vi ligger just nu.

Tränare Anders Grimberg tittade på statistikutskriften under presskonferensen och konstaterade att hans lag skapade en hel del avslut, men att effektiviteten lyste med sin frånvaro.

– Fotboll är ett så psykologiskt spel, sa Grimberg och kliade sig på hakan. Hade vi legat fyra, femma i tabellen hade vi satt dem där lägena vi skapade i första halvlek vid ställning 0-0. Och då kunde matchutvecklingen ha blivit en annan.

I nästa andetag underströk Grimberg att hemmalaget vann rättvist och visade upp en imponerande effektivitet.

– Även om det inte går att spela med balettskor i botten av tabellen, så ror Umeå hem segern på ett elegant sätt.

En av de TFF-spelare som sprang och slet trots att baklängesmålet droppade in med jämna mellanrum var anfallaren Andreas Grahm. Han tyckte mest synd om det dussintal TFF-supportrar som rest ända till Västerbotten.

– Vi försökte, men det ville sig inte ute på planen. Frustrationen bara växte. Men det måste ha varit ännu jobbigare för supportrarna, det är ju svårt för dem att gå ut på planen och förändra när det går tungt.

Grimberg har nu ett digert jobb framför sig. Att få sina spelare att ladda om. Det finns trots allt många poäng att spela om fortfarande.

– Den största delen av mitt jobb på lördagens träning handlar om att få spelarna att tänka framåt, tänka positivt.