TFF

TFF ett vinnarlag igen

TFF Artikeln publicerades

TFF är ett vinnarlag igen, Hammarby besegrades med 2-1 (0–0).

Det blev en Anders Grimberg-effekt direkt. Efter sex raka matcher utan vinst samlade TFF kraft under sin nye tränare och besegrade Hammarby med 2–1 (0–0) efter att ha vänt underläge till seger.

– Så gött, så gött. Men ge nu killarna cred, sa en glad Anders Grimberg efter att TFF besegrat tabellfyran, i det som var hans comeback som tränare i klubben.

Han var noga med att betona spelarnas goda insats. Men han kan inte blunda för att TFF vände den negativa trenden i hans första match som huvudansvarig tränare.

– Det har varit anspänningar i laget. Vi har pratat mycket om känslor, många spelare har varit sårade efter alla motgångar. Men med mycket snack så kan det luckras upp, sa Grimberg.

Hans lag visade mycket vilja och även intuitioner på bra anfallsspel i första halvlek utan att skapa de heta chanserna. De kom i början av andra halvlek istället när Mohamed Ramadan, Fredrik Jensen och Thiago alla hade bra chanser. Då kom istället 0–1 på ett kanonskott av Andreas Dahl utanför straffområdet.

Men det tog bara en och en halv minut för TFF att kvittera. Magnus Andersson nickade in 1–1 på ett högerinlägg från Dennis Melander.

– Att vi lyckades kvittera så snabbt var väldigt viktigt för oss, sa Thiago.

TFF:s brasse var på nytt den som låg bakom mycket av TFF:s anfallsspel. Han har sedan han fått chansen visat energi från sin kant.

Sju minuter efter kvitteringen tog sig Thiago igenom Hammarbys försvar efter att han fått en pass av Fredrik Jensen. Thiago hamnade i kamp med Hammarbys målvakt Johannes Hopf och Mohamed Ramadan snappade upp bollen och sköt in 2–1.

– Den här segern ger oss självförtroende. Nu kommer allt bli bättre, sa Thiago.

– Thiago gör det bra idag, han är tekniskt finurlig och härlig att se. Han är för go, han har ett härligt tryck i steget, och även när han var trött i slutet sprang han för fullt, berömde Grimberg brasilianaren.

Och Thiago berömde i sin tur sin nye tränare.

– Han har gett oss en positiv känsla, han har kommit med mycket energi. Han är en bra ledare.

– Han sa till mig innan matchen att han tror på mig och litar på mig, och sa att jag skulle gå ut och ha kul på plan. Det gav mig en bra känsla, sa Thiago.

Han håller på och gör avtryck i TFF. Och TFF har redan gett avtryck på honom. Sedan i fredags har han en ny frisyr, där han rakat in TFF i håret på ena sidan av huvudet och nummer 11 på andra sidan.

– Det var min flickväns idé, vi tyckte det var lite roligt. Nu kanske jag sparar det ett tag, log Thiago, som efter att han bara gjorde en match från start förra året nu tagit plats i laget.

– Det är alltid tufft att vara utanför laget, och speciellt när vi förlorar. Nu har jag en bra känsla, sa Thiago.

En bra känsla hade alla i TFF efter segern.

– Trelleborg visade mycket hjärta. Det verkade som om de ville vinna mer än oss, sa Hammarbys tränare Gregg Berhalter.

– Vi ligger fortfarande där vi ligger, men det här ger en känsla, vitaminer och energi. Det här var ju bästa starten vi kunde få, sa Grimberg.

– Detta är bara början men vi måste vårda denna skjuts vi fått, fortsatte TFF:s nye tränare.