TFF

TFF byter målvakt

TFF Artikeln publicerades

Han har inte stått i superettan sedan 16 maj. Men när TFF jagar viktiga poäng mot Landskrona Bois är Fredrik Persson tillbaka i målet.

Fredrik Fritz Persson vann målvaktskampen i våras framför Zlatan Azinovic och var förstavalet när superettan drog igång.

Han stod i de sju första matcherna men sedan gavs Azinovic chansen i bortamatchen mot Varberg.

Sedan dess har Fredrik Persson varit fast på TFF:s avbytarbänk. Även när Viktor Noring kom tillbaka från Malmö FF och Zlatan Azinovic lämnade TFF i augusti. Senaste matchen i superettan för Persson var 16 maj hemma mot Brage (1–1).

Sedan dess har han bara stått i tre halvlekar. I cupmatchen mot IK Frej (18 augusti) och i en halvlek i träningsmatchen mot Höllviken (17 juli).

Tränaren Anders Grimberg vill göra förändringar efter de två senaste matcherna där TFF släppt in nio mål, 1–5 mot Umeå och 0–4 mot Brommapojkarna.

– Vi har en konkurrenssituation på målvaktspositionen precis som på de andra platserna. Vi behöver göra förändringar i vårt försvarsspel inklusive målvaktsspel, och vi har en rutinerad målvakt som gör bra ifrån sig på träningarna, då är det min skyldighet att se över situationen, förklarar Anders Grimberg sitt val.

TA-sporten har sökt Fredrik Persson för en kommentar utan att lyckas.