TFF

TFF allt mer efter

TFF Artikeln publicerades

TFF blir allt mer förankrat i botten av superettan efter 0–2 (0–1) borta mot Falkenberg.

När nye tränaren Anders Grimberg på söndagsmorgonen inleder sin nya sejour i TFF tar han hand om ett lag som är allt mer fast i bottenträsket.

0–2 mot Falkenberg, laget som inför matchen var sex poäng före TFF och hade positionen ovanför kvalstrecket, innebär att glappet uppåt blir allt större.

– Det känns tungt. Jag tycker verkligen att det blivit en höjning senaste veckan och vi försöker alla skapa energi, säger mittbacken Peter Abelsson.

Matchen avgjordes på en målvaktstavla av Zlatan Azinovic. I den 74:e minuten sköt Falkenbergs Anton Wede ett skott från 20 meter, det såg inte speciellt hårt ut, men bollen studsade framför Azinvoic som tappade den förbi sig. Azinovic gav visserligen igen för missen när han räddade två frilägen inom loppet av en minut, två minuter efter målet.

Falkenbergs Anton Wede blev därmed tvåmålsskytt. Han gjorde sitt och matchens första mål i den 28:e minuten. Falkenberg kom igenom TFF-försvaret till höger i straffområdet, Christoffer Carlsson passade förbi alla framför målet till Anton Wede som kunde rulla in bollen i nästan öppet mål från sin vinkel till vänster i straffområdet.

Falkenberg hade flera vassa chanser men då räddade Zlatan Azinovic.

Ändå kom hemmalagets mål i perioder av matchen då TFF varit det spelförande laget.

– I den situationen vi är i behövs det inte mycket för att vi ska hamna i underläge, säger Peter Abelsson, och fortsätter:

– Det känns jäkligt tungt. Vi har svårt att trycka in bollen på de chanser vi skapar.

TFF:s svårighet att göra mål fortsatte även mot Falkenberg. Laget skapade flertalet chanser, och borde ha haft ledningen i början av matchen. Zoran Jovanovic hade haft två fina skottlägen i straffområdet redan efter sju minuter men båda gick utanför.

I den åttonde minuten hade TFF en vass dubbelchans. Falkenbergs duktige målvakt Stojan Lukic räddade först Viktor Svenssons nickskarv på Mattias Adelstams frispark från höger. I momentet efter blev det ett inlägg från vänster och Fredrik Jensen nickade och Lukic räddade bollen på mållinjen vid stolproten. Det var TFF:s bästa målchans.

– Första 20-25 minuterna ska vi döda matchen, men vi har väldigt svårt att sätta våra lägen, säger Hannu Sirviö.

TFF hade även en del chanser i andra halvlek, men skotten räddades av duktige Stojan Lukic. Bästa TFF-chansen i andra halvlek hade Fredrik Jensen som var nära att skarva in bollen tre minuter från slutet från nära håll, men Lukic var där med sin näve.

– Surt, jättesurt. Vi har förtvivlat svårt att göra mål, säger Hannu Sirviö som coachade laget för sjätte matchen i rad.

Men från och med på söndagen är han assisterande tränare igen när Anders Grimberg kliver in.

TFF gjorde två byten i paus. Thiago och Mohamed Ramadan kom in istället för Viktor Svensson och Andreas Grahm. Det gav injektion samtidigt som TFF var mycket mer aggressivt i pressen i andra halvlek. Men efter Zlatan Azinovic miss en kvart från slutet försvann hoppet.

TFF har bara vunnit en av elva matcher denna säsong, och har nu åtta poäng upp till säker mark i tabellen.