TFF

Testanfallare fortsatt aktuella

TFF Artikeln publicerades

TFF jagar anfallsspelare. En av provspelarna, Imenger Barnabas eller Aaron Wheeler, kan vara svaret. När Höllviken besegrades med 1–0 (0–0) visade båda goda intentioner.

Såväl Aaron Wheeler och Imenger Barnabas är fortsatt aktuella för TFF. I träningsmatchen mot Höllviken fick de spela tillsammans på topp i första halvlek.

– Det är alltid nervöst att vara på provspel, och det är inte lätt att spela med spelare du aldrig spelat med förut. Men jag tycker att jag gjorde en okej match, säger 24-årige amerikanen Aaron Wheeler.

Han var nära att göra mål i sin testmatch för TFF efter en halvtimme, men efter att ha slitit sig loss till vänster i straffområdet, rullade han bollen i insidan av stolpen.

– Det var frustrerande att se bollen vara så nära mållinjen och inte gå in, säger den 196 centimeter långe Wheeler om sin chans.

Han visade upp bra bollmottagningar och bra teknik, och hans längd gör honom extra intressant då han kan bidra med ett starkt huvudspel.

22-årige Imenger Barnabas, med två A-landskamper för Nigeria på meritlistan, visade också goda intentioner. Han hade tre avslut, varav ett skott räddades av en Höllvikenback framför mållinjen.

– Det är svårt att spela med nya spelare för första gången. Jag tycker jag visade mina kvalitéer, säger Barnabas, som står utan kontrakt och därmed inte kostar pengar att värva.

Barnabas fick även spela matchens åtta sista minuter. Han kommer att stanna i Trelleborg ett par dagar till. TFF-tränaren Anders Grimberg vill se mer av honom.

Aaron Wheeler flyger på onsdagsmorgonen tillbaka till Finland. Redan på torsdagen ska han spela match med sitt lag KooTeePaa, trea från slutet i finska andradivisionen. Han skrev i vintras på ett kontrakt över ett plus ett år.

– Men jag kommer inte att utnyttja optionsåret i kontraktet. Det är inte min nivå tycker jag, och dessutom inte min stil av fotboll. Det är ett strikt direktspel i Finland och det passar inte mig. Jag trivs bättre när det är mer passningsspel, som här i TFF.

Att han testspelar i TFF beror på att Tuomo Turunens bror har sett honom spela i Finland och tipsat TFF om honom. När han blev avstängd i helgens ligaomgång i Finland kunde han åka till Trelleborg och provträna.

Både Wheeler och Barnabas hoppas på kontrakt med TFF.

– Det är härliga killar i laget och väldigt god stämning. Man kan inte tro att laget ligger trea från slutet i ligan, säger Wheeler.

– Jag gillar laget. Jag vill gärna spela här, säger Barnabas.

– Wheeler och Barnabas har aldrig träffat varandra innan de kom hit. Det är svårt att prestera när man inte känner till lagkompisarna och möter ett duktigt försvarande lag som Höllviken var idag. Man kan inte begära att allt ska flyta på, säger Anders Grimberg om anfallarnas prestationer.

– Där var några individuella prestationer som är svåra att bedöma. Men denna match var inte avgörande för deras del. Nu ska vi diskutera och så får vi se vad som händer. Kanske att Wheeler ska komma hit några dagar till, säger TFF-tränaren.

TFF behöver anfallare. Mattias Adelstam har lämnat laget, och just nu är både Mohamed Ramadan och Fredrik Jensen skadade.

– Vi har smalnat av vägen av provspelare till anfallare. Det är prioriterat nu, säger Anders Grimberg.

Han fick dock ett positivt besked angående Fredrik Jensen igår, anfallaren som är knäskadad, kanske kan spela mot Ljungskile på lördag.

– Från ingenting alls blev han ett frågetecken idag. Det finns en chans att han hinner bli frisk.

Däremot missar Mohamed Ramadan Ljungskilematchen på grund av sin stukade fot.