TFF

Små marginaler fällde TFF

TFF Artikeln publicerades

Förutsättningarna var nästan de värsta och det inkluderar såväl vädret som det utsatta läget i tabellen och trots att TFF bjöd på bra motstånd, blev det ändå en ny förlust. Topplaget Halmstads BK hade precis de marginaler som behövs för att just tillhöra topplagen och kunde vinna med 2–1 (0–0) men först efter mycket möda och stort besvär.

Bortsett från de yttre förhållanden som rådde blev det en väldigt typisk upplösning på matchen, där TFF höll helt jämna steg med HBK under sammanlagt gott och väl en timmes spel.

Visst – under första halvlek kunde man skönja att HBK-arna oftast var säkrare i både bollmottagning och passningsspel men samtidigt; det hade säkert att göra med just tabelläget, där man garanterat är utrustad med långt större självförtroende som topplag – jämfört med där TFF ligger. Dessutom; då spelade HBK både i stark medvind och ”medregn” – om nu det finns. Gästerna kom också fram i ett och annat skottläge och i statistiken kunde man utläsa ett avslut för TFF och sju för HBK – fram till pausen.

– Grymt!

Så säger Peter Abelsson efter matchen och då syftar han på förlusten och han fortsätter så här:

– Efter att ha klarat den tuffa motvinden i första halvlek kom vi in en väldigt positiv känsla efter pausen och det kändes också som om iv hela tiden jobbade oss in i matchen mer och mer. Det kändes också som om vi skulle vinna matchen.

Peter Abelsson nämner den stora chans som Viktor Svensson skapade och tyvärr missade men sedan kommer han också in på de avgörande HBK-målen.

– Vi kände oss alltså väl så bra och det kändes i stort riktigt, riktigt bra men så kommer deras båda mål nästan efter varandra. Jag var väl tyvärr själv inblandad i det andra målet och jag vet inte riktigt hur det gick till men jag minns att det blev en duell och en hög studs och som gjorde att han kom fri. Men nej, jag minns inte riktigt hur det gick till.

Man kan verkligen se på Peter Abelsson att han är nästan mer besviken över den här förlusten jämfört med många andra den här säsongen och han pekar på ytterligare TFF-möjligheter. Efter Andreas Grahms reducering till 1–2.

– Ja, vi har ju flera bra chanser under slutet och bollen ligger vid ett par tillfällen framför deras mål utan att vi kan slå in den. Själv har jag en nick men inget ville sig. Tyvärr!

Oavsett det helt riktiga i att TFF verkligen jobbade sig in i matchen under andra halvlekens upptakt, kunde HBK mycket väl tagit ledningen nästan direkt. Urstarke Gudjon Baldvinsson blev helt fri till vänster men Viktor Noring gjorde en fin räddning och den räddningen verkade bidra till att TFF-arna därefter tog för sig mer och mer.

Elva minuter in i halvleken kom också kvällens stora TFF-chans. Det var Viktor Svensson som drev bollen från egen planhalva och påbörjade en slalomdribbling genom hela HBK-försvaret och stod plötsligt helt fri med duktige Karl-Johan Johnsson i målet.

– Jag försökte lägga bollen i det vänstra hörnet men han gör ju en bra räddning, var Viktors lite bedrövade förklaring efter matchen.

Missen till trots utsågs Viktor Svensson till matchens TFF-lirare och det var han väl värd och kanske var det också hans stora genombrott i TFF-tröjan, eller?

– Det var en av få matcher i år och därför var det kanske inte så konstigt, om det var min bästa match och jag har aldrig tidigare spelat 90 minuter i en och samma match.

Tillbaka till HBK-målen dock och det till 0–1 kom efter 62 minuter och det var en pangträff Mikael Boman fick med vänstran och som gick ribba in och helt utan chans för Noring. 0–2 kom bara två minuter fram och ungefär som Peter Abelsson beskrev – ja, det var så Gudjon Baldvinsson blev fri och även det målet var Viktor Noring chanslös på.

Underläget 0–2 gjorde att TFF-arna kom in i en period av uppgivenhet och det varade i 20 minuter. Då lobbsköt Andreas Grahm in bollen förbi en sprattlande Johnsson i HBK-målet och 1–2 gav ny energi åt hemmaspelarna. Och som sagt – under slutminuterna låg bollen flera gånger nästan på HBK:s mållinje men något ytterligare TFF-mål blev det alltså inte.