TFF

SJUkt dåligt av TFF

TFF Artikeln publicerades

Att göra tre mål borta mot serieledaren är starkt. Men vad hjälper det när TFF:s försvar läcker. 3-7 (2-4) på Olympia mot Helsingborg och TFF har släppt in 15 mål på de tre senaste matcherna.

– Detta är bland det jobbigaste jag har varit med om. Jag har aldrig under mina 40 år som tränare släppt in sju mål i en match, suckade en mycket nedstämd TFF-tränare Tom Prahl efter förnedringen på Olympia.

Han såg tagen ut efter utskåpningen. TFF har inte heller släppt in sju mål i en allsvensk match förut. Och det händer efter att laget släppt in åtta mål, fyra vardera, i de två matcherna innan torsdagens. Femton mål på de tre senaste matcherna. Dessutom fyra raka förluster i allsvenskan.

– Jag kan inte svara på vad vi ska göra, vi kan inte träna mer än vad vi gör. Jag har ändrat om i backlinjen, vi har det bästa laget vi kan ställa på benen, suckar Tom Prahl.

Det började bra, Magnus Andersson gav TFF ledningen i den tolfte minuten efter att han nickat in ett långt inkast från Fredrik Jensen. Men det tog HIF bara en och en halv minut att göra två mål. Ändå gav Marcus Pode TFF hopp när han snappade upp en dålig hemåtnick av Markus Holgersson och lobbade in 2-2 i den 24:e minuten.

Men det var en galen halvlek. Rena vilda västern.

Helsingborg hade 4-2 tio minuter senare och med sig det i paus. Men det kunde varit mer.

Viktor Noring gjorde tre kvalificerade räddningar i första halvlek.

Det blev förstås inte lättare av att Thommie Persson blev utvisad i den 35:e minuten då han fällt Rachid Bouaouzan och landslagsanfallaren Alexander Gerndt gjort 4-2 på den efterföljande straffen.

– Vi försökte täta till det i paus, vi släppte inte till lika mycket i andra men vi var tama i duellspelet och i de fasta situationerna, sa Tom Prahl.

Det tog bara sju minuter i andra halvlek innan Rasmus Jönsson gjorde 5-2 -sedan Gerndts styrning räddats av Viktor Noring och Jönsson fick öppet mål. Det hjälpte föga att Magnus -Andersson blev tvåmålsskytt med 20 -minuter kvar sedan han tagit -tillvara på den -retur som HIF:s Pär Hansson fick släppa på inhopparen Mattias -Adelstams skott.

Förre TFF:aren Erik Sundin hann med två mål till för Helsingborg innan slutsignalen.

– Vi läcker så in i helvete. HIF är skickliga men inte så skickliga att vi ska släppa in sju mål, konstaterade Prahl.

Och värre är; TFF har bara två dagar på sig att rätta till problemet. På söndag väntar AIK.

– Det är helt osannolikt att vi inte kan få ordning på det så kallade försvarsspelet. Jag är delaktig i det här, sa Prahl och fortsatte.

– Vi är otroligt slarviga i passningsspelet. Vi ger bort bollen hela tiden. Jag vet inte vad som har hänt. Spelare i viktiga positioner är inte i form. Spelarna måste klara sina uppgifter men de är osäkra, jag förstår dem när vi släpper in så många mål, suckade Tom Prahl, som lär få sin sämsta midsommarafton någonsin.

Han har mycket att tänka på.