TFF

Ovissa skador för TFF-duo

TFF Artikeln publicerades

Peter Abelsson har fått diagnosen på sina ryggproblem – diskbråck. Men hur mycket det påverkar hans fotbollsframtid vet han inte. Samtidigt riskerar Tuomo Turunen att få operera sin menisk igen.

Peter Abelsson har gått i väntans tider senaste veckan efter att ha väntat på läkarens diagnos angående mittbackens ryggproblem.

Han har fått svaret. Men han får fortsätta vänta på hur det påverkar hans karriär.

– Det är diskbråck, dessutom har jag en utbuktning mellan två diskar. Nu ska jag ta det lite lugnt med träningen och stärka upp ryggen. Sedan får smärtan sätta stopp, säger Peter Abelsson efter måndagens eftermiddagsträning.

Igår tränade han i bassäng och joggade dessutom lite lätt.

– Det kändes helt normalt, säger 34-åringen.

Det ska inte göras något ingrepp. Nu väntar rehab­träning, sedan får framtiden utvisa när han kan spela igen.

– Vi ska smyga igång träningen och så får vi se hur ont jag har. Det blir nog lättare när vi börjar träna på gräs. Det känns helt okej i ryggen idag, säger mittbacken.

När tror du att du är tillbaka?

– Det vågar jag inte säga. Det kan ta tid, det kan gå snabbt. Just nu känns det bara trist att vara borta från fotbollen när vi ska börja finslipa inför säsongen, säger Abelsson.

Samtidigt är en annan mittback i väntans tider.

Tuomo Turunen som för två veckor sedan vred till knät på träningen, just när han blivit kvitt sin höftskada som hållit honom borta hela vintern, har skadat sin menisk.

Åter igen är det menisken i högra knät som han opererade förra året, och som höll honom borta från försäsongen förra året, som han har ont i. På måndagen träffade han läkaren Pär Herbertsson i Malmö.

– Jag ska träna fotboll denna vecka, klarar jag av det utan att få ont kan jag fortsätta träna och börja spela. Får jag ont då får jag nog operera menisken igen, berättar Turunen.

Hur känns det?

– Jag har cyklat och joggat idag, det kändes okej. Jag kan bara hoppas på att jag kan börja spela igen så snart som möjligt. Detta är fotbollslivet, konstaterar Turunen.

Tisdagen är en viktig dag för honom, för då är han med i fotbollsträning igen.

– Jag hoppas att jag inte kommer att få ont, säger Turunen.

– Skulle han tvingas till operation blir det ungefär sex veckors rehab för honom, så då lär det dröja ett tag innan han är tillbaka. Men vi får se efter denna vecka, säger TFF-tränaren Alf Westerberg.

Därmed har han fortsatt huvudbry om truppen behövs förstärkas på försvarssidan.

– Detta är en problemsituation för oss. Jag hoppas få så definitiva svar om de skadade spelarna så snabbt som möjligt, sedan vet jag inte om vi kan förstärka, säger Westerberg.

En möjlig förstärkning är brasilianska mittbacken Laercio Soldá som spelade en halvlek mot Mjällby i torsdags.

– Han ska träna med oss imorgon (läs tisdag) också, sedan får vi se. Vi har inte tagit något beslut ännu, säger Westerberg.

Även HIF-duon, Mohamed Ramadan, 20 år, och Lucas Ohlander, 19 år, tränar fortfarande med laget.

Om den offensiva duon stannar längre än efter tisdagens träning ska Westerberg också ta beslut om idag.

Ljuset i skademörkret är att Westerberg kan räkna med högerbacken Dennis Melander om någon vecka igen. Men han är inte aktuell för lördagens match borta mot Kalmar FF, vilken spelas i samband med TFF:s miniläger på ostkusten, dit de åker på fredag.