TFF

Ny TFF-tränare snart klar

TFF Artikeln publicerades

TFF är nära en lösning i tränarfrågan. – Vi kan få det klart i slutet av veckan, säger klubbdirektör Mattias Kronvall.

Med Alf Westerberg sjukskriven på obestämd tid måste TFF hitta en ersättare. Klubben hade styrelsemöte på tisdagskvällen och inför det mötet trodde Mattias Kronvall att styrelsen skulle enas.

– Vi har haft löpande diskussioner och nu handlar det som att sätta det. Vi kan definitivt komma fram till ett beslut ikväll och kan få klart det i slutet av veckan.

Vilken lösning som klubben är i färd med att välja vill inte Kronvall berätta.

– Vi diskuterar och tittar brett externt och internt och ska ta ett beslut hur vi ska göra. Om vi löser det internt hur ska vi då täcka upp för de som flyttas upp? För det kan bli så att vi låter Hannu (Sirviö) och Alex (Tengryd) fortsätta, den möjligheten finns med i diskussionen.

Vad är fördelen med att ta in någon ny jämfört med att fortsätta med Hannu och Alex?

– Jag vill inte kommentera det idag, det finns olika sätt att se på det. Vi har en dialog med styrelsen, men vi vill ha det klart innan jag kommenterar.

Alf Westerberg blev sjukskriven för en månad sedan, kom tillbaka ett par veckor senare, men är sedan i torsdags sjukskriven för obestämd tid.

Mattias Kronvall tillbakavisar kritiken om att klubben inte agerat.

– Vi jobbade direkt med frågan, men när det blev som det blev i torsdags då satte vi oss ned och såg på olika scenarier. Svaret har du inte dagen efter. Däremot måste vi ha en snabb hantering nu, gärna där vi håller oss inom en eller en och en halv vecka. Bland annat för att visa tydlighet gentemot spelare och folk runtomkring.

– Men saker måste sätta sig och där vi utgår från vad som blir bäst för föreningen, säger Kronvall.

– Det är naturligt att det diskuteras och spekuleras, alla bryr sig. Jag förstår att det kommer funderingar, men det är viktigt att vara professionell.

Förutom att TFF saknar en huvudtränare är läget i superettan utsatt, med en placering på kvalplats till division ett.

Hur skakat är TFF?

– Det är klart vi hamnat i en situation som är tuff. Då handlar det om att vi kliver fram och visar vad vi vill, från hela föreningen. Vi flyttar över resurser, tar in mental tränare och alla – spelare, ledare, kanslipersonal, styrelse – är medvetna om vad det handlar om. Det här löser sig inte av sig självt. Det är en enorm medvetenhet där vi gör allt vad vi kan.

Hur är möjligheten att förstärka laget i augusti?

– Det är en pågående process där vi kikar på möjligheten över vad som är möjligt. Vi tittar på spelare som kan tillföra truppen ytterligare kvalitet och energi.

Behövs det?

– Det beror på hur det går med våra spelares rehabilitering. Går det som vi hoppas så kanske inte. Men det kan vara bra att få in något nytt. Det handlar inte om någon speciell position utan om att tillföra truppen energi och en ny dimension.

– Nu kom Peter Abelsson in i laget och då fick vi ytterligare stadga. Vi har inte fått boxspelet att fungera åt något håll. Där har vi kvalitet i truppen, men antingen får vi ut max av dem eller så får vi titta på andra lösningar, säger Mattias Kronvall.

TA-sporten sökte sent på onsdagen representanter i TFF-styrelsen efter mötet, utan att lyckas få kontakt.