TFF

Ny skada i TFF

TFF Artikeln publicerades

Mittbacken Peter Abelsson är skadad och missar TFF:s bortamatch mot Örebro på måndagskvällen. Abelsson missar matchen på grund av en höftskada men hoppas vara spelklar till hemmamatchen mot Gais kommande lördag.

33-årige Peter Abelsson är den ende i TFF som spelat samtliga minuter i årets allsvenska. Men när laget åkte till Örebro på söndagen stannade han hemma.

– Hur gärna jag än hade velat så går det inte. I vissa lägen har jag jäkligt ont. Det hade varit en börda både för min egen hälsa och för laget om jag varit med, säger Peter Abelsson.

Det var under träningen i fredags som det högg till i höftböjarmuskeln.

– Jag har ont när jag gör vissa rörelser, jag vet inte när det kommer, säger han.

På tisdag ska han få skadan närmare undersökt men han hoppas kunna vara tillbaka redan när TFF tar emot Gais kommande lördag i sista matchen före uppehållet.

I stället lär det bli Yousef Fakhro och Johan Nilsson Guiomar som bildar mittbackspar mot Örebro. Båda är vana vid mittbacksrollen sedan gammalt, men har aldrig spelat tillsammans och båda har haft en skadefylld säsong hittills.

– Det är ingen idealisk situation, men vi är vana vid det här, säger TFF-tränaren Tom Prahl luttrat.

Nilsson Guiomar gör comeback efter skada mot Örebro. Tillbaka i laget är även högerbacken och lagkaptenen Dennis Melander liksom mittfältaren Marcus Pode.