TFF

Ljungskile fick revansch

TFF Artikeln publicerades

TFF förlorade borta mot Ljungskile med 1–0. Bohuslänningarna fick därmed revansch efter att ha förlorat med samma siffror på Vångavallen före sommaruppehållet i superettan.

– Jag är oerhört besviken på denna förlust. Vi är alldeles för tama framåt, säger TFF-tränaren Anders Grimberg.

Målet kom redan efter tio minuter då TFF:s vänsterback Tobias Malm tvingades dra ständigt farlige Andreas Ljunggren–Eriksson i armen.

Andreas Ljunggren–Eriksson satte sedan straffen säkert i mål förbi TFF:s keeper Zlatan Azinovic.

– Visst var det straff, men den känns onödig. Vi täpper inte riktigt till på vår vänstersida, vi hinner inte riktigt organisera oss, säger Grimberg.

TFF kunde fått en drömstart då Zoran Jovanovic satte en frispark i stolpen redan i andra minuten, men hemmalaget tog över efter sitt ledningsmål.

– De var skickligare än vad vi var i första halvlek, men vi var kollektivt bättre i andra. Vi hade mycket boll, men vi kunde inte utnyttja övertaget, säger Grimberg.

I andra halvlek tvingades Ljungskile stuva om rejält i sitt lag efter flera skador, men TFF förmådde inte vaska fram riktigt heta lägen.

– Det är riktigt och det gör mig både förbannad och betänksam. Är vi mer rejäla får vi en poäng. Vi lyfter in mycket boll, men stinget fattas den sista tredjedelen. Vi behöver mer fart och finess framåt, analyserar Grimberg.

Men ett riktigt läger fick TFF fem minuter före slut. Zoran Jovanovic klackar fram inbytte Yousef Fakhro som inte fick riktig träff på bollen.

– Det är en riktig målchans som han ska trycka dit. Vi spelade oss fram till en hel del halvchanser, men mer blev det inte.

TFF hade svårt att få grepp om matchens ende målskytt Andreas Ljunggren–Eriksson.

– Han gjorde en formidabel match, det är inget att säga mer om det.

Tobias Malm tvingades utgå redan efter en halvtimme efter att ha fått en armbåge i ansiktet.

– Han har en rejäl svullnad nu. Det sprack under ögat så Tobias fick sys, men det är nog ingen fara framöver.

För TFF är läget fortsatt prekärt. Det är fem poäng upp till rätt sida av strecket.

– Det finns ändå en del positiva saker att ta med sig, speciellt vår kollektiva insats i andra. Nu har vi förlorat – punkt slut. Nu är det är ett jäkla hårt arbete som gäller och vi måste förbättra vårt anfallsspel, säger Grimberg.

Provspelaren Imenger Barnabas, anfallare med två A-landslagsmatcher i Nigeria på meritlistan, fanns med uppe på Markbygg Arena i Ljungskile.

– Ljungskile har redan gjort klart med förstärkningar nu när transferfönstret öppnas. Andra lag spetsar också sina trupper, så det måste vi också göra, säger Grimberg.