TFF

Kapten Melander rustar sig för krig

TFF Artikeln publicerades

Tillbaka efter tre matcher hoppas högerbacken Dennis Melander föra in positiv atmosfär till ett förlustsargat TFF. – Det blir krig, säger lagkaptenen inför kvällens drabbning hemma mot Brommapojkarna.

TFF är ett lag som famlar efter ljus i superettanmörkret. En sådan ljusglimt är att Dennis Melander gör comeback. Under de tre senaste förlustmatcherna har den 29-årige högerbacken varit satt ur spel. Först på grund av förkylning och feber, därefter på grund av känningar i ljumsken.

– Det ska bli väldigt skoj. Man får alltid frågan hur det känns att inte kunna vara med och det är alltid frustrerande, både när det går bra och när det går dåligt.

Senast Melander fanns på plan var hemma mot Assyriska den 2 september då TFF vann med 3–2.

Under den senaste veckan har han tränat utan besvär.

– Jag har tränat mycket med boll för att få tillbaka touch och så. Är man borta en tid så är det alltid konditionen som tar stryk. Det gäller att väga upp det med att löpa lite smart, att värdera när man väljer att gå fram.

Hur har du upplevt förlusterna på sistone?

– Frustration är det första ord man kommer på. Jag vet precis vilken kapacitet som finns i varje enskild spelare men som helhet fungerar det inte. När vi släpper in ett baklängesmål är det som om någon drar ur kontakten, då rasar det i hop. Det är svårt att sätta fingret på, att det handlar om en ond spiral är en teori man har, det sätter sig mentalt när det sker upprepade gånger.

TFF har släppt in 48 mål, flest i superettan efter 25 omgångar. Laget har släppt in minst två mål varje match i de åtta senaste omgångarna. Läge då att spela ultradefensivt för att till varje pris hålla nollan? Melander köper inte det resonemanget rakt av.

– Det måste vara en mix, man får inte glömma anfallsspelet heller. Kanske ska man slå lite längre bollar de första 15 minuterna för att inte få så mycket spel på egen tredjedel, att slå lite långa bollar bakom deras backlinje.

Vad är det som saknas i ert försvarsspel?

– Självförtroende, och att kunna ha samma backlinje gång på gång, det är då man får tryggheten och det är då man blir tajta.

– Men man blir lite trött på att bara skylla på skador. En anledning är att vi inte har varit tillräckligt bra, det är den bistra sanningen. Ibland blir jag så trött på alla ursäkter. Det är vår förbannade skyldighet att klara ut detta.

Trelleborgaren Melander har fått höra folkets dom på stan, men säger att det också finns de som säger att de fortfarande tror på laget.

– Det finns en lite klick som fortfarande tror på oss, och som kommer fram och säger att de gör det. Man växer 2 centimeter av att höra det.

Vad kan du bidra med till kvällens match mot BP?

– Förhoppningsvis lite pondus, kommunikation, att elda på spelarna genom att snacka mycket. Lite lugn, att ta in bollen och inte stressa upp mig för mycket.

TFF har förstås taktiskt skärskådat BP efter förmåga, men Melander menar att det nu är med inställningen som matcherna ska vinnas.

Lagkaptenen flaggar för krig på Vångavallen i kväll.

– Det är det som behövs. Att vilja mer än motståndaren är det viktiga nu. Man måste bryta ner det, och göra det väldigt enkelt, att kriga om varenda minut, om varenda boll.