TFF

Joakim Nilsson klar för TFF

TFF Artikeln publicerades

Det har ryktats under en längre tid. Men först på torsdagen blev det helt klart – Joakim Nilsson ansluter till TFF med omedelbar verkan. "Det sociala och chansen att spela i allsvenskan avgjorde", säger han till TA.

TRELLEBORG.Kristian Haynes och Magnus Andersson får se upp. Konkurrensen på innermittfältet har genast skärpts. Joakim Nilsson skrev i går på ett 3,5-årskontrakt och är klar för spel till matchen mot Gais den tredje augusti.

Den första skarpa kontakten mellan TFF och Joakim Nilsson togs i vintras. Sedan dess har Nilsson varit utlånad från Malmö FF till Mjällby i superettan, där han har imponerat stort på mittfältet. Den stora frågan under sommaren har också varit om huruvida det skulle bli en fortsättning i Mjällby eller allsvenskt spel med TFF.

Närheten till Malmö blev till slut avgörande.

– Det här känns jättebra, det är kanon, säger Joakim Nilsson till TA kort efter att övergången blev klar. Jag har haft tre fantastiska månader i Mjällby där det gick bra för hela laget och jag önskar dem all lycka till. Men det sociala spelade in mest och min flickvän bor i Malmö. Det här var en bra lösning med tanke på att jag får spela allsvenskt också.

Vad har du att säga om din nya klubb?

– Trelleborg är ett stabilt lag som är svårslagna, även om man förlorat tre raka matcher nyligen. Jag tror absolut att man kan komma lika högt upp som under fjolåret, minst.

Det var TFF-tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg som en gång tog fram Joakim Nilsson i Malmö FF:s A-lag. Nu återförenas de tre alltså igen.

– De är båda väldigt noggranna tränare som vet vad dom vill och har en klar bild av hur det ska se ut, säger Nilsson.

Tom Prahl själv var påtagligt nöjd över att affären äntligen blev klar.

– Jag är väldigt glad över detta av olika skäl. Dels är Joakim en passningsskicklig spelare som kan spela på olika positioner, men främst centralt såklart. Dels har han ett bra psyke och kan spela aggressivt när det behövs.

Joakim Nilsson debuterade i Malmö FF:s A-lag redan som 17-åring. Han spåddes då en lysande framtid och de flesta trodde att karriären skulle fortsätta utanför Sverige. Men småskavanker har stört karriären under flera år, fram tills denna säsong då Nilsson fått en nystart i succélaget Mjällby. Tom Prahl har dock haft honom i tankarna betydligt längre än så.

– Jag har inte sett honom så mycket sista åren utan det är hans potential jag minns från Malmö FF och den som jag gått på. Det är en bra person som har bra inställning till träningar. En logisk TFF-värvning helt enkelt.

Joakim Nilssons egna omdömen ändrar knappast bilden av en slitvarg som aldrig ger upp.

– En hårt arbetande mittfältare som är hyfsat teknisk, resumerar han kort och gott sig själv. Det gick jättebra i Mjällby och jag spelar helst centralt.

Återstår nu att se om Tom Prahl placerar honom där också.