TFF

Jensen hjälte när TFF bröt förbannelsen

TFF Artikeln publicerades

Sex raka förluster fick räcka. I den sjunde matchen blev TFF åter ett vinnande lag. I den andra övertidsminuten sköt Fredrik Jensen segermålet när Kalmar besegrades med 3–2 (0–1) på Vångavallen.

Segersången hade inte hörts i TFF-kabyssen sedan den 16 maj när Elfsborg besegrades med 3–0. Sedan dess har TFF dragits in i bottenstriden men tog en trendbrytande seger tack vare ett stort hjärta och ett sent segermål av Fredrik Jensen.

– Det enda jag tänkte på är att kolla på bollen, skjuta hårt och träffa mål. Jag ser inte att den går in innan folk hoppar på mig. Det känns jäkligt skönt, sa Jensen vars skott gick in i bortre hörnet sedan Kalmarmålvakten Zlatan Azinovic varit på bollen.

Vad betyder segern?

– Att vi får lite betalt för det vi gör. Det visar att det vi håller på med funkar ändå.

Jensen gjorde segermålet på Andreas Wihlborgs vänsterinlägg. Det var kulmen på en galet händelserik andra halvlek.

Ett spelmässigt dominerande men tandlöst TFF fick äntligen betalt för sitt stora bollinnehav när Marcus Pode kvitterade till 1–1 i den 56:e minuten.

Därefter upprepade historien sig från Guldfågeln Arena för en vecka sedan. Inbytte Andreas Grahm sprang på en djupledsboll och stoppades av en utrusande Kalmarmålvakt, den här gången innanför straffområdet med straff som följd.

Petter Wastå fick rött kort, precis som Kalmarmålvakten Etrit Berisha fick när han gjorde ner Grahm för en vecka sedan.

– Grahm har fått två målvakter utvisade, det måste vara världsrekord, sa TFF-tränaren Tom Prahl.

– Jag tycker domaren gjorde helt rätt. Jag är före på bollen när jag får två händer i ansiktet, förklarade Andreas Grahm.

Krisitan Haynes satte straffen säkert i ena hörnet men något matchavgörande mål blev det inte.

Kalmars lagkapten Henrik Rydström satte 2–2 sedan hemmaförsvaret onödigt bjudit Kalmar på en straff med tre ordinarie minuter kvar.

– Jag trodde det var en mardröm, sa Kristian Haynes.

Men mardrömmenstillståndet varade bara i några minuter.

TFF-segern satt hårt åt, men var rättvis. Spelmässigt höll laget tålamodet, engagemanget och skärpan uppe trots att utdelningen lät vänta på sig.

– Vi lyckas hitta in på bägge sidor om Henrik Rydström på mittfältet. Det har vi tränat på. Sedan har vi 21–10 i avslut, det brukar vi inte ha mot Kalmar, sa tränaren Tom Prahl som dock tyckte det var för tidigt att tala om ett trendbrott.

– Vi har en lång höst framför oss. Vi har sagt att vi har 14 cupfinaler kvar, då gäller det att ge järnet så som vi gjorde idag.