TFF

”Ingen tycker synd om oss”

TFF Artikeln publicerades

Lördagens förlust mot Falkenberg med 0–2 (0–1) innebär att TFF hamnar allt mer efter i superettan.

Laget har bara vunnit en av elva matcher och har nu åtta poäng upp till säker mark i tabellen.

Så det blir en svår uppgift för nye tränaren Anders Grimberg, som förväntas vända den negativa trenden som i siffror nu är en vinst på de 21 senaste tävlingsmatcherna, inräknat avslutningen i allsvenskan förra säsongen.

– Det finns ingen som tycker synd om oss. Det är helt och hållet upp till oss själva att fixa detta, vi kan inte skylla på någon. Vi måste leva i verkligheten nu, säger Grimberg.

TFF:s nygamletränare satt på läktaren på Falkenbergs IP i lördags, men var involverad i coachningen och kom med feedback till Hannu Sirviö och Alex Tengryd i pausen.

– Falkenberg är inte överlägsna men skönhetsfelen låg på Trelleborg idag. Det positiva är att vi skapar målchanser, vi har stundtals långa anfall och vårdar bollen på ett bra sätt, anser Anders Grimberg.

– Just nu får TFF kämpa kopiöst för att vinna matcher. Det kommer krävas mycket kraft för att vända detta men vi ska tro på det. Alla spelare entusiasmerar varandra idag och visar ett jävla anamma i allt. Det är det som gäller nu, fortsätter Grimberg.

En ordentlig träningär vad Anders Grimberg får på sig för att förbereda laget inför matchen mot Hammarby på onsdag som blir hans comeback.

På söndagsförmiddagen ledde han sin första träning, men det var en återhämtningsträning för de som spelade mot Falkenberg. På måndagen är laget träningsfritt, och på tisdagen leder Grimberg en träning inför onsdagens match.

– Det blir inte mycket tid utan vi ska bara samla energi till onsdag. Jag ska inte ”klydda” för mycket till dess. Hammarby är ett bra spelande lag även på bortaplan, vi ska störa dem i deras spel och fylla på med mycket folk i anfallen, säger Grimberg.

MittbackenPeter Abelsson är en av fem spelare i dagens trupp som har haft Grimberg som tränare tidigare. Abelsson har haft Grimberg två säsonger i TFF och var bland annat med 2002 då Grimberg tillsammans med Ulf Larsson kom in i ett liknande läge, då TFF åkt ur allsvenskan året innan och fått en miserabel start i superettan.

– Anders och Ulf kom in med mycket energi då och det gav oss spelglädje och vi hade sedan en bra höst. Anders har samlat på sig en hel del erfarenhet efter det och är ett bra val, även om det såklart är tråkigt att Alf inte kan fortsätta, säger Abelsson och fortsätter:

– Jag hoppas Anders ger oss en liknande effekt nu som han gjorde 2002. Man märkte redan när han kom till träningen i fredags att han har mycket energi.