TFF

Halmstad och Mjällby vill ha Haynes

TFF Artikeln publicerades

TFF ser ut att tappa Kristian Haynes. I fredags besökte han Halmstad och även Mjällby är intresserat av mittfältaren.

TFF hoppas att Kristian Haynes ska stanna i klubben och har erbjudit honom ett kontrakt. Men konkurrensen om att ha mittfältaren i laget nästa år är tuff. TA-sporten kan avslöja att två allsvenska klubbar har varit i kontakt med Haynes, Halmstads BK och Mjällby.

– Jag har blivit erbjuden ett kontrakt av TFF. Jag har sagt att jag kommer att lyssna av om det finns intresse från andra klubbar innan jag lämnar besked, säger Haynes.

Och intresse finns från högsta nivå. I fredags var han på besök i Halmstad där han träffade HBK-tränaren Jens Gustafsson.

– Jag fick ett bra intryck, absolut, säger Haynes som inte varit i Hällevik och träffat Mjällby men fört diskussioner med dem.

– Jag har inte fått några konkreta bud av klubbarna ännu, förhoppningsvis har jag något att ta ställning till snart. I Mjällby ska det ju in en ny tränare så det kan dra ut på tiden. I dagsläget är det dessa klubbar det handlar om, säger Haynes som inte helt stängt dörren för TFF.

– Om jag har allsvenska bud i handen att ta ställning till, då får jag väga dem mot TFF:s bud. Det är många aspekter att ta ställning till, jag har ju en familj att ta hänsyn till. Det finns många frågor för mig att fundera på, säger Haynes.

Men han känner att han har mer att ge på högsta nivå i Sverige.

– Jag vill inte ge upp min fotboll. Jag känner att jag har haft en bra kurva de senaste åren då jag tagit steg framåt. Säsongen ifjor i allsvenskan var den bästa i min karriär.

– I år har jag haft problem med mitt knä och inte kunnat göra mig själv rättvis hela säsongen, det har gjort att jag gjort ett par mindre bra matcher, men jag har ändå inte varit helt under isen, säger Haynes som gjorde sex mål denna säsong på 18 matcher i superettan, på det vann han den interna skytteligan i TFF tillsammans med Fredrik Jensen.

– Division ett blir en stor omställning på många sätt. Jag vill mer med min fotboll. Skulle jag få ett erbjudande från en eller två allsvenska klubbar är det nog svårt att tacka nej utan att ångra det efteråt, säger Haynes som tvingas leta jobb eller börja studera om han fortsätter i TFF, eftersom klubben inte kommer att ha heltidskontrakt med spelarna längre.

Haynes opererade en skadad menisk för två veckor sedan. Det var andra knäoperationen denna säsong i samma knä, han tvingades till en i maj vilket höll honom borta två månader. Nu ska knät inte hindra honom längre.

Istället har han annat att fundera på. I vilken fotbollsklubb hans karriär ska fortsätta.