TFF

Comeback dröjer för TFF:s Kristian Haynes

TFF Artikeln publicerades

TFF:s skadelista har blivit kortare. Men mittfältaren Kristian Haynes comeback drar ut på tiden. – Det går inte riktigt som tänkt. Jag klarar inte att springa, säger mittfältaren som inte vågar spekulera i när han kan vara tillbaka.

Kristian Haynes har gjort ideliga försök att komma tillbaka efter knäoperationen den 23:e maj. Det talades om fyra till sex veckors bortavaro, därefter om sex till åtta.

Förhoppningen var att kunna vara tillbaka till bortamatchen mot Ljungskile efter uppehållet.

Nu har det gått nio veckor och mittfältaren märker ingen förbättring.

Förra veckan fick han en kortisonspruta, men när han skulle testa att springa i början av veckan var smärtan tillbaka.

– De fyra-fem senaste veckorna har det stått ganska stilla, säger 31-åringen missmodigt.

– Vi får se vad som händer nu, man är lite orolig för att de ska tvingas gå in i knäet en gång till. För egen del känns den här säsongen spolierad, säger Kristian Haynes.

Vis av tidigare besvikelser vågar han inte spekulera i när han kan vara tillbaka.

Nästa steg blir nu att man ska göra en magnetröntgen för att säkerställa att han inte får större problem av att belasta knäet.

Samtidigt fortsätter TFF kampen för nytt kontrakt. I kväll väntar Assyriska borta.

Målfyrverkeriet mot Ängelholm senast gör inte att TFF har lagt spelarjakten på is.

– Vi får inte bli för naiva bara för att vi vann senast, resan är lång. Det är som ett långt tiotusenmeterslopp, det är många matcher och vi måste ha alternativ, säger TFF-tränaren Anders Grimberg.

Efter ett antal träningspass har klubban valt att rata Stephen Ademolu. Den kanandensiske forwarden som spelade i TFF 2004-2005 höll den här gången inte måttet.

– Stepehen var lite ringrostig. Han har bara spelat träningsmatcher i år och var inte i matchform. Han glimtade till stundtals men var inte bra nog, kommenterar Grimberg.

21-årige nigerianen Imenger Barnabas är fortfarande mycket aktuell och en övergång kan vara nära.

- Vi har kommit långt, men det är lite detaljer som återstår, säger Anders Grimberg som meddelar att förhandlingar pågår mellan TFF-styrelsen och spelaren.

Kristian Haynes ser likheter mellan årets säsong med den för tio år sedan, då en 21-årig Kristian Haynes fanns i laget.

– Det här året påminner mycket om 2002. Först med Alf (Westerberg) som tränare, sedan kom Grimman (Anders Grimberg), precis som nu. Vi gick dåligt då också men lyckades hänga kvar.

– Det positiva med det är att i så fall går vi upp 2013.