TFF

19-årig talang på plats i TFF

TFF Artikeln publicerades

19 år, vänsterfotad och eftertraktad. Rasmus Lindkvist är ett hett namn på transfermarknaden. I veckan visar Skellefteå FF:s ytterback upp sig för TFF. ”Han har en fin touch”, säger Alf Westerberg.

SKURUP. Förra säsongen spelade Rasmus Lindkvist division ett-fotboll med Skellefteå FF. Ursprungligen är han från Stockholm och tillhörde Djurgården innan flytten till Västerbotten. Kontraktet med Skellefteå löper över ytterligare ett år men redan nu vill Rasmus Lindkvist spela allsvenskt.

– Jag vill komma till en klubb där jag kan få så mycket speltid som möjligt och förtroende från tränaren, säger Lindkvist efter TFF:s träningspass i Nils Holgerssonhallen i Skurup.

19-åringen är på plats veckan ut och intrycken är än så länge positiva.

– Det känns bra och är roligt att träffa alla. Jag har sett några matcher med TFF tidigare och det verkar vara ett bra lag.

Lindkvist är vänsterback och känd för sin snabbhet. Innan provspelet testade han med Gefle IF men även Djurgården och Halmstad är intresserade av stockholmaren. Liksom den turkiska klubben Trabzonspor.

–  Gefle var en trevlig klubb och det ska bli roligt att få åka ner till Turkiet och se hur det är där, säger han.

När tar du beslut om var du vill spela nästa år?

– Det beror på, men det kan dröja lite.

På torsdag tränar han med TFF igen. Då hoppas TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg få ser mer av vänsterbacken.

– Vi ska spela mer på torsdag så det blir lite lättare att bedöma efter det. Men utifrån det korta jag har hunnit se så har han en fin touch och en fin vänsterfot, säger Westerberg.

Med tanke på att Mattias Nylund lämnar TFF och att Mikael Bengtsson ännu inte fått förnyat kontrakt har Lindkvist en gyllene chans att imponera på TFF-ledningen.

– Vad bra, roligt att höra att de behöver vänsterbackar, säger Rasmus Lindkvist innan han hoppar in i Lasse Larssons bil och beger sig tillbaka till Trelleborg.