TA Helg

”Man är lite pionjär”

TA Helg ,
Michael Wall, Gislövs läge
Foto:

Michael Wall, Gislövs läge, har fått pris vid en indisk filmfestival för sin dokumentär ”Sepsis”.

Artikeln publicerades 17 februari 2017.

1 Vilket pris i ordningen är det?

– Jag har nästan tappat räkningen, men det är väl ... två i Hollywood, ett i San Diego. Och nu ett indiskt. Plus ett som jag har fått i Hollywood för musikvideon med Trellebelle Ukulele Orchestra. Och det är så klart jättekul.

– Min film ”Sepsis” har väckt en viss uppmärksamhet och det är roligt dels för ämnets skull, dels för tekniken. Och inte minst för min egen skull. Fantastiskt att man kan sticka ut på det viset i Indien, en av världens största filmproducenter.

2 Hur kommer det sig att den här filmen skär guld med täljkniv på internationella festivaler?

– Dels är den ju gjord med den nya 360-graderstekniken, vilket fortfarande är lite ovanligt, men innehållet är starkt också. Historien om Kristina som drabbades av sepsis berör. Men hade jag filmat den på vanligt sätt tror jag inte jag hade vunnit ett enda pris. Det är kombinationen av innehåll och teknik som sticker ut. Man är lite pionjär. Men fler och fler festivaler utökar med en egen klass för Virtual Reality-filmer.

3 Kommer du att åka till prisceremonin?

– Jag har inte bestämt mig. Men det är inte omöjligt att jag åker till Indien i höst. Har man vunnit på den här filmgalan så är man med och tävlar om ”The Golden Fox Award” på en annan, större festival i Calcutta i oktober. Och det kan vara kul att ha en anledning att åka dit. Den sätter ju Trelleborg på kartan, den här filmen.

4 Har du idéer till nya filmer?

– Tusen, men tiden saknas. Min dotter har precis fött tvillingar, så en idé jag har är att följa familjen under ett år. Det är rätt omvälvande att få två barn på en gång, mycket förändras i livet. Även sådana saker man inte tänkt på, som att man måste köpa en ny bil. Men jag filmar ju som rent intresse, när jag har tid.