Ny avstämning av polisinsats i Malmö

Text: TT
Publicerad 1 oktober 2012 12.16 Uppdaterad 1 oktober 2012 12.16
Större eller mindre text

Malmö.
Sedan den 3 januari pågår i Malmö den särskilda polisinsatsen operation Alfred, som startade efter en serie dödliga skottdåd på kort tid. Av de tio mordutredningar som ingår i operationen har hittills två lett till åtal och rättegång.

Men Alfred handlar även om riktade insatser mot den organiserade brottsligheten och ett trygghetsskapande arbete ute på gator och torg. I dag presenterar polisen en ny utvärdering, den tredje hittills, av operationens resultat.

I operation Alfreds insatsdel, som sysslar med att störa den organiserade brottsligheten, har det gjorts 260 husrannsakningar. Det som tagits i beslag är 52 vapen, cirka 1 500 patroner, nio kilo narkotika, samt pepparsprejer, elpistoler och spelautomater.

Parallellt med Alfred pågår även operationen Selma, där polisen samarbetar med andra myndigheter för att komma åt organiserad och ofta ekonomiskt inriktad brottslighet. Inom den ramen ägnas speciell uppmärksamhet åt verksamheten med så kallade bluffakturor. En brottslighet som enligt polisen har stor omfattning i Skåne.

Större eller mindre textLäsarpulsen
Toppnyheterna just nu