Risk för frostnätter i landet

Text: TT
Publicerad 18 september 2012 10.46 Uppdaterad 18 september 2012 13.12
Större eller mindre text

Stockholm.
Sommaren är förbi och hösten tar över med svalare luft som täcker hela landet. Minusgrader och frostnätter knackar på dörren och sköna brittsommardagar ska man inte hoppas på. Nu väntas ostadigt väder på många håll.

Höstens intåg för med sig höstrusk, skurar och blygsamma temperaturer.

– Temperaturerna närmar sig nollan, eller snäppet under, senare i veckan. I Svealand redan under natten mot fredag, säger SMHI:s meteorolog Lovisa Andersson.

Vid klart och vindstilla väder finns det även risk för frostnätter ända ner i Götaland, där det fortfarande är sommar, meteorologiskt sett. Men de soliga, varma och sommarliknande dagarna är förbi.

– Så lång fram jag ser är det svalare luft som täcker landet. Brittsommar och varmare temperaturer skulle kunna komma längre fram främst i södra delarna, men inte den här veckan, säger Lovisa Andersson.

Hösten inträder när dygnsmedeltemperaturen har varit under tio grader minst fem dygn i rad. Hittills har den anlänt till stora delar av Norrland.

Under kommande dygn väntas ostadigt väder med växlande molnighet och regnskurar. Nästa vecka letar sig ett regnområde in över Götaland västerifrån medan ett område med regn och snö kommer in över norra Norrland från öst.

Större eller mindre text2 läsare har reagerat på denna artikel

50% är glada

50% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Risk för frostnätter i landet"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu