Många kommuner startar nattis

Text: TT
Publicerad 22 augusti 2012 15.27 Uppdaterad 23 augusti 2012 12.32
Större eller mindre text

Stockholm.
Kommuner med barnomsorg kvällar, nätter eller helger blir rekordmånga i år. Under 2012 erbjuder nämligen drygt 30 nya kommuner "nattis", visar TT:s kartläggning. Totalt har över 160 kommuner denna form av service.

I flertalet kommuner har det hittills varit svårt för udda tider-arbetande föräldrar att få barnomsorg tidiga morgnar, kvällar, nätter eller helger. Inte ens hälften av landets 290 kommuner har erbjudit detta. Men i år tillkommer alltså drygt 30 nya kommuner. Därmed kommer för första gången en majoritet, drygt 160 kommuner, att ha denna service, visar de svar TT fått i sin enkät.

– Min bedömning är att det är en tidsfråga innan alla kommuner erbjuder omsorg på obekväm arbetstid, säger Per-Arne Andersson, avdelningschef vid Sveriges Kommuners och Landsting.

De nya nattiskommunerna finna utspridda från Burlöv till Kiruna.

Bland de kommuner som inte kommit igång med ob-barnomsorg uppger bland andra Sunne och Västervik att det är planerat till nästa år.

I TT:s enkät är det fortfarande en lång rad kommuner, främst mindre, som svarar att nattis inte efterfrågas.

Större eller mindre text17 läsare har reagerat på denna artikel

76% är glada

6% är likgiltiga

6% är nyfikna

12% är arga


Hur reagerar du på "Många kommuner startar nattis"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Trelleborgsallehanda.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu